Terror i Bruxelles: Terrorkrigen fortsætter

Fascistisk terror har altid været kendetegnet ved specielt at rette sig mod civile. Bomber og massakrer skal skabe frygt i massemålestok og netop terrorisere civilsamfundet. De retter sig sjældent mod militære mål eller myndigheder. Bomberne i en lufthavn og en metrostation i Bruxelles med mindst 26 dræbte og 130 sårede er netop af den type.

brussels_airportEksplosion i lufthavnen i Bruxelles

Eksplosionerne i Bruxelles  kommer som de seneste i en bølge af den slags angreb – på en fredsdemonstration i Ankara, mod turister i en badeby i Tunesien, ved et spillested og andre folkerige pladser  i Paris, eller i sidste uge på et turiststrøg i Istanbul.

Og det er næppe vanskeligt at sætte navn på gerningsmændene: Det er Daesh (Islamisk Stat), der trækker sit blodige spor.

Nu har  terroren ramt i hjertet af EU – i Bruxelles – der samtidig er NATOs europæiske hovedkvarter.

Det har chokeret, at det har været muligt for terrorister at slå til der – i en by der i forvejen var i højeste terrorberedskab og netop havde gennemført en række arrestationer, i forbindelse med massakren i Paris i november 2015, der dræbte 130 civile – den største terrorhandling i EU i nyere tid.

At IS effektivt har kunnet gå i aktion der, vidner om, at den ikke er slået og tilsyneladende fortsat er i stand til at ramme hårdt.

Med den amerikanske præsident i spidsen har en vestlig koalition erklæret krig mod Islamisk Stat og udkæmpet den med bomber fra luften først og fremmest i Syrien og Irak.

Ikke særligt effektivt, må det siges. Først da Rusland på opfordring fra Assad-styret kom til Syrien, skete der en reel forrykkelse af den militære situation, der har ramt IS alvorligt. Men IS er fortsat i stand til at føre krigen ind i fjendens hjerteland.

Det er ikke mindst det, terroren i Bruxelles skal sige. At IS kan ramme hvor som helst. Gøre alle steder usikre. Og ramme civilsamfund og turisme.

’Svaret’ vil være militarisering og politistatslignende forholdsregler i EU’s storstæder og i alle landene. Det vil være mere synligt politi og militær. Mere overvågning af borgerne. Indskrænkninger af rettighederne.

Frankrig er stadig i undtagelsestilstand efter massakrerne i Paris – og det er netop hvad der er sket.

Terroren vil også blive brugt til at legitimere en forstærket krig i Syrien, som Danmark er på vej ind i.

Fem år efter den ulovlige krig i Libyen, som Danmark og danske fly spillede en større rolle i – forberedt af Løkke-regering nr. 1 på amerikansk opfordring og gennemført af Thorning Schmidt og co.

USA’s, NATOs, EU’s og Danmarks allierede Tyrkiet, Saudiarabien og reaktionære Golf-stater har været afgørende i at styrke og udvikle IS til ’verdens stærkeste terrororganisation’, som den er kaldt, og samtidig den rigeste.

Tyrkiet har ikke ført og fører ikke kamp mod IS – men betegner kurderne i Tyrkiet selv, YPG i Nordsyrien og PKK som terroristerne. Men disse har aldrig bedrevet terror mod civile, men er altid gået efter militær eller politi. Det er ikke så svært at skelne.

USA, NATO og Danmark har nu ført ’krig mod terror’ uafbrudt i næsten 15 år. Med hundredtusinder af dræbte i krigene i Afghanistan, Irak, Libyen, Syrien, Yemen osv. Med utallige civile ofre for deres massive luftbombardementer – og endnu flere drevet på flugt fra ødelagte lande og samfund.

Et af resultaterne er,  at fascistisk islamistisk terror nu breder sig i EU-landene.

Se også

Årsdag for terroraktion i København: Nye skridt mod politi- og overvågningsstat
KPnet 14. februar 2016

Frankrig i undtagelsestilstand: Reaktionære reformer og arbejderprotester
KPnet 27. januar 2016

Tyrkiet optrapper statsterror
KPnet 26. december 2015

PCOF om attentaterne og undtagelsestilstanden i Frankrig
KPnet 19. november 2015

Tyrkiets Arbejderparti EMEP: Erdogan og krigsregeringen er ansvarlige for massakren i Ankara!
KPnet 12. oktober 2015

 KPnet 22. marts 2016


Dette er en artikel fra KPnet. Se flere artikler og følg med på
KPNET.DK – NYHEDER HVOR DER KÆMPES – eller på FACEBOOK
Udgives af APK – Arbejderpartiet Kommunisterne

Ingen resultater