Gigantisk folkevandring ved folketingets åbning: Behandl flygtninge ordentligt!

Fotoreportage

KPnet, Marianne Gran, Folkevandring


Alle har ret til et liv i sikkerhed.

I Danmark skal ingen leve i fattigdom.

I Danmark har alle ret til en fair og lige behandling.

I Danmark skal alle behandles med respekt og værdighed.

Mennesker der flygter fra krig og undertrykkelse, har ret til asyl.

Vi mener, at det går i den forkerte retning, hvad angår vores måde at behandle mennesker, der flygter fra krig og forfølgelse. Vi ønsker at leve i et land, hvor vi behandler hinanden ordentligt.

Det var grundlaget for demonstrationen ved folketingets åbning den 6. oktober 2015, som Venligboerne i København havde lagt ud. Det vakte enorm genklang.

Det var københavnere af alle aldre, farver, køn og nationale baggrunde, der stod og gik skulder ved skulder for at vise solidaritet og sammenhold på tværs af alle skel.

Ved demonstrationens start kl. 17 var Fredens Park ved Søerne fyldt op, og der kom stadig hundreder til, mens arrangørerne bød velkommen og den første taler var på – Anne Lise Marstrand-Jørgensen fra Velkomstkomiteen og Venligboerne.

Det tog næsten en halv time for demonstrationen at tømme Fredens Park, og der var mere end 50.000 med, da den store demonstration i protest mod den reaktionære flygtningepolitik nåede Christiansborg Slotsplads, da mørket var faldet på og faklerne tændt.

Det vurderer i al fald erfarne folk. I fjernsynet sagde de 25.000. På arrangørernes facebookside står der 30.000. Politiet har det svært med store tal og siger 20.000.

Under alle omstændigeheder var det den største demo i Dannmark nogensinde, der har krævet en menneskelig politik over for en regering, der har gjort en brutal behanling af flygtninge og grænselukning til et kriterie for dens succes.

Signalet blev ikke opfanget. Hverken af statsministeren eller flertallet af folketingspolitikere, der var gået hjem eller havde taget høreklapper på, da demoen nåede Slotspladsen

Se også

Dansk krigsdeltagelse driver mennesker på flugt – Nej tak til nye kampfly!

Af Tid til fred/Aktiv mod krig

Stop tyvene! Stop V(DF)! Stop ’rød’ og blå blok!
Udtalelse fra Arbejderpartiet Kommunisterne ved folketingets åbning

KPnet 7. oktober 2015

.


Dette er en artikel fra KPnet. Se flere artikler og følg med på KPNET.DK – NYHEDER HVOR DER KÆMPES – eller på FACEBOOK Udgives af APK – Arbejderpartiet Kommunisterne