Sundhedsarbejdere siger Nok er nok


Billed- og videoreportager fra demonstration foran Chrtistiansborg 2. oktober 2015

Af KPnet

Det var en demonstration fuld af energi og kampgejst, da sundhedspersonale fra alle sektorer demonstrerede foran Christiansborg den 2. oktober. Der er skåret ind til benet på de offentlige hospitaler og i sundhedssektoren, og nu siger man fra.

Den nuværende tilstand er uforsvarlig for ansatte og for patienter.

Demonstrationen var organiseret nedefra – som et initiativ fra sygeplejersker på gulvet – som efterhånden også fik støtte fra en række af de sundhedsfaglige organisationer.

Der var sygeplejersker, jordemødre, sosu’er, fysioterapeuter, lægesekretærer, rengøringsfolk og masser af andet sundhedspsersonale, og der var patienter og pårørerende i en markant protest, der samlede 7-800 deltagere.

KPnetTV: Se og hør

Grete Christensens tale for DSF

Lilian Bondos tale for Jordemoderforeningen


KPnetTV: Se og hør

Karen Stæhrs tale for FOA

Der blev talt med store bogstaver – og med forskellige ord sendte det samme budskab til Christiansborg: Nu må det stoppe – og vi går ikke hjem. Vi har fået nok – og kampen er lige startet.

KPnetTV: Se og hør

Fysioterapeutformand Tina Lambrechts tale

Nedskæringer skal stoppe! Der skal flere hænder til! Medicinpriserne skal ned, og profitter til medicinalformaernes aktionærer skal ikke være bestemmende for kvaliteten i sundhedsvæsenet.


Fællestillidskvinde Pernille Wulff-høyer

Nødvendigheden af solidaritet og fælles kamp blev understreget igen og igen – og der blev krævet aktiv kamp fra fagforeningernes side.

Pernille Wulff-høyers tale

KPnetTV: Se og hør

Sosu-elev Isabellas tale

Læge Özgür Serin

Der var stærke opfordringer til at fortsætte kampen på tværs af grænser mellem de forskellige fag blandt sundhedspersonalet og i det hele taget på tværs af faggrænser. En appel om at alle arbejdende står sammen mod nedskæringer. Og en understregning af nedskæringerne ikke er tilfældige, men i høj grad er diteret fra EU – og at kamp mod nedskæringerne også er modstand mod EU.

Se video fra KPnetTV med hele Özgür Serins stærke tale her

Læs talen

Den største trussel mod Danmark

Kampen fortsætter – følg med på facebook

DEMONSTRATION FOR SUNDHEDSFAGLIGT PERSONALE

Netavisen 2. oktober 2015

 

 


Dette er en artikel fra KPnet. Se flere artikler og følg med på
KPNET.DK – NYHEDER HVOR DER KÆMPES – eller på FACEBOOK
Udgives af APK – Arbejderpartiet Kommunisterne