Demo foran Christiansborg: Unge krævede uddannelse, job og bolig

Elever og uddannelsessøgende fra hele landet gik den 9. oktober i protest til Christiansborg med krav om jobs, uddannelse og boliger – mangelvarer i det nyliberale EU-Danmark, der har råd til krig, men ikke til at sikre fremtiden

Fotos: KPnet


Protest foran Christiansborg

Tusinder af unge fra hele landet protesterede foran Christiansborg i forbindelse med folketingets åbning og udkastet til den ny finanslov. Demonstrationen var indkaldt af de uddannelsessøgendes organisationer.

Uddannelsesorganisationerne konstaterede blandt andet:

“På trods af regeringens pæne ord om, at der investeres i uddannelse, og at den danske ungdom har en lys fremtid, så er vi unge mere pressede end nogensinde.

Ungdomsarbejdsløsheden er katastrofalt høj, og der er ingen udsigt til fremgang. Der er ikke nok boliger til os, og dem, der er, kan vi ikke betale.

Der er gennem de sidste mange år blevet skåret ned på vores uddannelser lige fra erhvervsskolerne til universiteterne.

Det kan mærkes på vores uddannelser, når der ikke er råd til nye redskaber og maskiner, undervisningstimer nok, vejledning, feedback og god pædagogik.

Derfor kræver ungdommen handling. Handling for et samfund med gode og gratis uddannelser,… der tager socialt ansvar og løfter alle, byer hvor alle har råd til at bo og hvor der er jobs til os, så vi kan bruge det, vi har lært, til gavn for samfundet.”

Se hele demoappellen her

Uddannelserne har ikke bare betalt dyrt for den økonomiske krise siden 2008 og for krigene. Tilpasningen af det danske uddannelsessystem til det nyliberale EU er foregået gennem flere årtier – men ikke uden modstand og protest

Og protesterne fortsætter.

Se

”Soldater til konkurrencestaten” – EUs nyliberalistiske uddannelsessystem i Danmark
Af Dorte Grenaa Netavisen 9. oktober 2014

Køb eksamen til tiden: Normal EU-uddannelsespraksis
Netavisen 7. oktober 2014

 

 

Netavisen 10. oktober 2014


Dette er en artikel fra KPnet. Se flere artikler og følg med på
KPNET.DK – NYHEDER HVOR DER KÆMPES – eller på FACEBOOK
Udgives af APK – Arbejderpartiet Kommunisterne