Folkebevægelsen mod EU ønsker Grønland tillykke!

Foto: Narsaq fotoDen grønlandske folkeafstemning blev et klart JA til selvstyre. Over 70 pct. af den grønlandske befolkning deltog i afstemningen og af dem stemte 75,54 pct. for, mens 23,57 pct. stemte imod. Det betyder at et absolut flertal af den grønlandske befolkning har bakket op om selvstyre.

Folkebevægelsens EU-parlamentariker, Søren Søndergaard, befinder sig i Grønlands hovedstad Nuuk for at følge afstemningen på tæt hold. Han siger:

– Et stort tillykke til det grønlandske folk med den meget klare tilslutning til selvstyre. Grønlænderne får nu mere at skulle have sagt i deres eget land og en bedre mulighed for at arbejde frem mod helt selvstændigt Grønland, hvis det er dét, de ønsker.

– Folkeafstemningens resultat er godt for Grønland. Men det giver også hele verden en model for, hvordan selvstændighedsspørgsmål kan løses med fredelige og demokratiske midler, hvis viljen er til stede hos begge parter.

– Mange steder – f.eks. i EU – ser vi, hvordan beslutningerne flyttes længere og længere væk fra borgerne. Resultatet er at demokratiet undermineres og borgerne umyndiggøres. Den grønlandske befolkning har valgt at gå en anden vej. Derfor er resultatet af folkeafstemningen en god nyhed for folkenes selvbestemmelsesret.

27. november 2008


Dette er en artikel fra KPnet. Se flere artikler og følg med på
KPNET.DK – NYHEDER HVOR DER KÆMPES – eller på FACEBOOK
Udgives af APK – Arbejderpartiet Kommunisterne