300 studerende besatte RUCs bestyrelse

Velfærdsprotest oktober 2007

300 RUC-studerende besatte torsdag den 28. februar det lokale, hvor universitetets bestyrelse holdt møde. Aktionen skete i protest over en spareplan, der skal skære 20 millioner kroner af 2008-budgettet, bl.a. gennem nedlæggelse af ubesatte stillinger, nedskæringer i de studerendes vejledningstimer og fyringer af en håndfuld ansatte. På trods af de studerendes protest godkendte bestyrelsen dog spareplanen.

I en pressemeddelelse siger de RUC-studerende:

300 studerende besatte i dag lokalet, hvor den eksterne bestyrelse holdt møde. Bestyrelsen vedtog med fem eksterne stemmer for og fire interne (studerende og ansatte) stemmer imod, at spare de tyve millioner.

Laurids Hovgaard, talsperson for de studerende udtaler:
“Det eksterne flertal valgte totalt at ignorere RUC’s studerende og ansatte. Det betyder fyringer af undervisere. Men vores protest virkede. Vi vandt praktikpladserne og de studerende, som har planlagt praktik, får lov til at fortsætte, men vi er selvfølgelig ikke tilfredse.”.

De studerende på RUC har skrevet et åbent brev til bestyrelsen, hvor de udtrykker skuffelse over resultatet på mødet i dag.

Laurids udtaler: “Bestyrelsen ville ikke i dialog med de studerende og ansatte. Men vi fortsætter protesterne – eksterne erhvervsledere skal ikke tro, at de kan bestemme udviklingen på RUC”.

Netavisen 29. februar 2008


Dette er en artikel fra KPnet. Se flere artikler og følg med på
KPNET.DK – NYHEDER HVOR DER KÆMPES – eller på FACEBOOK
Udgives af APK – Arbejderpartiet Kommunisterne