Terrorhetz: Angst æder sjæle

Kommunistisk Politik 18, 2007

Unge mænd med indvandrerbaggrund og interesse for politik er igen blevet anholdt under stor dramatik, midt om natten under stort politiopbud. Hele familier er slæbt med til forhør, døre,  plankeværker og meget andet er ødelagt.

Politiets Efterretningstjeneste er ikke i tvivl om, hvor de skal lede efter terrorister: vi er alle under mistanke. Især unge mænd. Især unge mænd lidt mere solbrændte end ellers. Og især unge solbrændte mænd af religiøs tro. En helt bestemt tro, der især er udbredt i ludfattige olierige lande i mellemøsten og omegn.

De nye terrorsigtede i Danmark er tilfældigvis blevet pågrebet i september – den måned der siden 2001 har markeret begyndelsen på terrorkrigen. I år hedder det sig, at de arresterede københavnere var en dansk al Qaeda-gruppe. Arrestationerne kom parallelt med andre terrorarrestationer i Tyskland. Den amerikanske regering var straks ude og tage arrestationerne i Danmark og Tyskland til indtægt for, at ’krigen mod terror’ må videreføres, at ’terroristerne’ bliver stadig mere drevne og stadig farligere – og at der ikke er nogen som helst grund til at sove roligt om natten.

Det viste sig efterfølgende, at det rent faktisk var CIA eller et andet amerikansk efterretningsagentur, der havde ført det danske PET ved hånden:
Lederen af en af de amerikanske hemmelige tjenester, Det Nationale Center for Terrorbekæmpelse John Redd har fortalt internationale medier, at de amerikanske myndigheders aflytninger havde bidraget til anholdelserne i København.

Der er god grund til at tro, at de amerikanske terrorkrigere skal have hovedparten af ’æren’ for den nye terrorhetz.

Fra Vollsmose . . .

I september 2006 anholdt PET også en række unge mennesker i Odense. På trods af massiv overvågning af de mistænkelige gennem 8 måneder op til anholdelserne er selve retssagen blevet udskudt, så den kunne påbegyndes efter præcist et år.
Retssagen mod de unge fra Vollsmose har først og fremmest dokumenteret, hvor massivt politiet overvågede de mistænkte, før de blev slæbt med: telefonaflytning, indbrud i lejligheder, kopi af internettrafik og en civilagent i en suspekt rolle.
Der er til gengæld ikke afdækket nogen egentlig forbrydelse, heller ikke nogen konkret plan om en forbrydelse, og knap nok en konspiration med formål at begynde en planlægning af en forbrydelse. En af de mistænkte havde syslet med at blande det ustabile sprængstof TATP.
Anklageren kunne desuden fremvise beviser på, at han havde været inde på materialisten Matas’ hjemmeside.

… til US

I mellemtiden har PET oprullet endnu en gruppe terrorister. Denne gang er PET ikke blevet tippet af en civil agent med personlige problemer, men af det amerikanske militær, der aflytter alle udenlandske samtaler. Denne oplysning kom frem i forbindelse med en høring i det amerikanske senatsudvalg for indenrigssikkerhed.

På høringen forklarede efterretningschefen Michael McConnel, at det var afgørende, at man kan fortsætte det aflytningsprogram, der blandt andet gør det muligt at aflytte opkald fra udlandet til USA.

Sagens politiske implikationer bliver dermed helt uafviselige.
PET har sin egen interesse i at fremstå årvågent, og det bidrager gerne til bølgen af frygt, der har sikret Anders Fogh regeringsmagten. Med de nye oplysninger står det klar, at hele det internationale militære efterretningsvæsen koordinerer spektakulære anholdelsesaktioner med det formål at få styrket egne beføjelser.

Anklager mod de nye mistænkte københavnere lyder på at forberede en terroraktion og forbindelser til ledende medlemmer af ”al-Qaeda”. De beskrives som “militante islamister”, og de er ikke mindst anklaget for at have anskaffet sig materiale til fremstilling af sprængstoffet TATP – det samme som i Vollsmosesagen.

Pressen kunne nemt finde frem til de opgange, der blev ramt af det store natlige politiopbud. Nogen  hemmelig operation var det ikke, og det var heller ikke meningen. Navneforbudet er ikke meget værd.- de unge mænd har alligevel ingen fremtid her …

Se også:

CIA og Co registrerer Danmark

Terrorlov: Internettet aflures

Den erklærede fjende

Netavisen 13. september 2007


Dette er en artikel fra KPnet. Se flere artikler og følg med på
KPNET.DK – NYHEDER HVOR DER KÆMPES – eller på FACEBOOK
Udgives af APK – Arbejderpartiet Kommunisterne