Onsdag den 2. november er det Dagsværkdag

Pressemeddelse fra Operation Dagsværk

Glem alt om sløve unge. På Dagsværkdagen den 2.november vil tusinde af unge arbejde for at støtte et uddannelsesprojekt for arbejdende børn og unge i det lille ludfattige post-sovjetiske land Kirgistan. De giver lønnen for en dags arbejde til Operation Dagsværk indsamling 2005.

Oplysning der rykker ved unge

Som en optakt til indsamlingsdagen på onsdag har frivillige fra Operation Dagsværk gennemført en omfattende oplysningskampagne. Konklusionen er at årets oplysningskampagne lykkedes med sin mission: at placere Kirgistan på de danske elevers verdenskort. Årets undervisningsmaterialer og temadage har solgt bedre nogensinde.

Kirstine Nordentoft Mose fra Operation Dagsværks bestyrelse udtaler:
– Vi er utroligt glade for, at vi når så bredt ud med vores kampagne netop i år. I en tid hvor regeringen er ude med riven og har bebudet drastiske nedskæringer på ulandsoplysningen i Danmark er det fedt for os at konstatere at elever og lærere bakker op om vores oplysningsarbejde.
Nu bliver det spændende at se hvor mange elever, der deltager på onsdag den 2. november.

Flere tekniske gymnasier er med i år

Et andet succeskriterie for årets kampagne har været at nå bredere ud på de forskellige grene af de gymnasielle uddannelser. Det har været en succes.
– Vi kan nu konstatere at antallet af htx- skoler, der ønsker at deltage i årets indsamling er fordoblet ” fortsætter en glad Kirstine Nordentoft Mose.

Fakta:
Dagsværk har været ud med diasshows på 135 gymnasielle uddannelsesinstitutioner.
60.000 elever har set Dagsværks diasshow, der sætter fokus på fattigdom og undertrykkelse i et af verdens nye ulande, – det postsovjetiske Kirgistan.
Der er blevet udgivet undervisningshæfter til 6 fag.

Operation Dagsværk 2005 går til:
At få mindst 2.000 arbejdende børn og unge i Kirgistan tilbage til uddannelsessystemet.

Få mere information på www.od.dk

Netavisen 1. november 2005


Dette er en artikel fra KPnet. Se flere artikler og følg med på
KPNET.DK – NYHEDER HVOR DER KÆMPES – eller på FACEBOOK
Udgives af APK – Arbejderpartiet Kommunisterne