Rikke Hvilshøjs bil i brand: Stort hysteri  

En ukendt gruppe ‘Aktionsgruppen Grænseløse Beate’ har taget ansvar for at have sat flygtninge- og integrationsminister Rikke Hvilshøjs bil i brand natten til i dag i protest mod masseudvisningerne af flygtninge.

Beate er en fisk

Branden har fået det politiske system til at gå i panik. Det er et ‘attentat mod demokratiet’, hedder det fra DF til Enhedslisten. Ifølge justitsminister Lene Espersen (!) står gerningsmændene til meget hårde straffe:
” Det er en skærpende omstændighed, hvis brandattentatet mod integrationsminister Rikke Hvilhøjs (V) bolig er politisk motiveret,” siger hun ifølge Ritzau.

Straframmen for brandstiftelse går op til livsvarigt fængsel i værste tilfælde, når der er tale om forsøg på mord. Ellers er straframmerne på op til 6 år for almindelig brandstiftelse og op til 10 år ved skærpede omstændigheder.
Statsadvokat Erik Merlung siger, at der er basis for at dømme gerningsmændene efter en af de ‘alleralvorligste straffelovsovertrædelser’.

Tilsyneladende var hverken Rikke Hvilshøj eller hendes familie, som var hjemme i villaen i ‘ Greve-idyllen Svanemosen’ (Berlingske Tidende), på noget tidspunkt i fare. Bilen og carporten brændte, og der skete skader på tagkonstruktionen i villaen.

I pressemeddelelsen fra ‘Grænseløse Beate’, ifølge politiet afsendt fra en netcafé på Nørrebro, understreges det, at ildspåsættelsen af bilen skal ses som en protest mod, at myndighederne planlægger at udvise 1940 flygtninge til en usikker skæbne i hjemmelandene. Den lyder:

Vi vil ikke undskylde – Vi vil handle

I protest mod Danmarks flygtningepolitik har vi sat ild til integrations- og flygtningeminister Rikke Hvilshøjs bil ved hendes hjem Svanemosen 47, Greve.

I et skamløst hykleri har Fogh undskyldt den danske stats udlevering af jøder på flugt fra Nazi-Tyskland. Denne opportunistiske undskyldning er faldet på et tidspunkt hvor 1940 flygtninge afventer udsendelse fra Danmark.
Vi vil ikke passivt se til mens det officielle Danmark udøver sin racistiske flygtningepolitik.
Derfor handler vi nu!

Aktionsgruppen Grænseløse Beate

Det kan diskuteres, om hærværk mod en bil er en hensigtsmæssig aktionsform. Det er her klart ikke tilfældet. Men det er også klart, at der IKKE var tale om et personattentat på Rikke Hvilshøj selv eller hendes familie.
Terrorhysteriet er – igen – ubegrundet.

Netavisen 8. juni 2005


Dette er en artikel fra KPnet. Se flere artikler og følg med på
KPNET.DK – NYHEDER HVOR DER KÆMPES – eller på FACEBOOK
Udgives af APK – Arbejderpartiet Kommunisterne