Demonstration mod Israels mur lørdag den 4. juni kl. 12 på Axeltorv i København 

”Riv muren ned”

Pressemeddelelse

Demonstrationen vil foregå som en happening med opstilling af en ”mur” og taler ved Maie Sarraf, det Palæstinensiske Selvstyres officielle repræsentant i Danmark, samt aktivister der har deltaget i protester mod muren på Vestbredden.

Udbygningen af apartheid-muren foregår med stor hast på Vestbredden. Palæstinensisk jord og ejendom konfiskeres for at gøre plads til muren, samt til udvidelsen af bosættelser og veje. Israel har nu bemægtiget sig over halvdelen af Vestbredden. Sharon søger at aflede opmærksomheden fra den israelske ekspansion på Vestbredden ved at fokusere på problemer med tilbagetrækningen fra Gaza og foregøgle omverdenen, at Israel er indstillet på fred. Sharons ekspansionspolitik er et omfattende brud på menneskerettigheder og FN resolutioner og vil forhindre oprettelsen af en levedygtig palæstinensisk stat. For at kunne skabe ægte fred må Israel trække sig ud af alle besatte områder og nedlægge de jødiske bosættelser.

I disse dage markerer den israelske fredsbevægelse gennem demonstrationer og aktioner deres modstand mod Sharons politik og for en israelsk tilbagetrækning fra alle besatte områder, samt deres støtte til de palæstinensiske protestaktioner mod muren.

Demonstrationen i København sker i solidaritet med det palæstinensiske folk og er en støtte til den israelsk-palæstinensiske modstand mod muren og den israelske fredsbevægelse. Vi sender dem en hilsen.

For at sætte en stopper for Israels fortsatte krænkelser af menneskerettigheder og FN-resolutioner og fremme en fredelig udvikling må det internationale samfund, herunder den danske regering, indføre sanktioner mod Israel.

Riv muren ned – Israel ud af de besatte områder – Sanktioner mod Israel

Demonstrationen arrangeres af:
”Riv muren ned”-Kampagnen, Internationalt Forum, Kvinder i Sort, Kvindernes Internationale Liga for Fred og Frihed, Human Rights March, Boykot Israel, Palæstina-fredsvagterne, SFU, SUF, IS, DKP/ML, KPiD, APK og Enhedslisten.

Netavisen 2. juni 2005


Dette er en artikel fra KPnet. Se flere artikler og følg med på
KPNET.DK – NYHEDER HVOR DER KÆMPES – eller på FACEBOOK
Udgives af APK – Arbejderpartiet Kommunisterne