Tuborg bygning BZ’at  

Pressemeddelelse BZ

I nat (tirsdag den 22-3-2005) har vi bz’at den store tomme Tuborg-bygning på hjørnet af Strandvejen og Tuborg Havnevej.

NCC, Carlsberg A/S og de andre pengegriske koncerner fører en asocial boligpolitik, udelukkende i egen interesse. København og Gentofte kommune hopper med på vognen så det ruller ind med skattekroner.

“(…) det store bryggeriareal er under gradvis forvandling til et eksklusivt erhvervs- og boligområde med stor herlighedsværdi.”
www.tuborg-nord.dk

Vi vender os imod ghettodannelsen på strandvejen, indre by og broerne hvor små leje-lejligheder rives ned og der i stedet skyder ny attraktive luksusboliger op, som kun overklassen kan betale. Dette tvinger dem, der ikke har viet deres liv til en stressfyldt tres-timers arbejdsuge, til at finde en toværelses i forstæderne.

Københavns boligpolitik går stik imod politikernes populistiske lovgivning om opløsning af ghettoer ved konsekvent kun at tilgodese bolighajerne og entreprenørfirmaernes pengepung, der derved overtager kontrollen over byplanlægningen.

Ind rykker de caféhungrende yuppier, og ud sparkes studerende, skæve eksistenser, børnefamilier og etniske minoriteter.

På den måde ensrettes bybilledet til kun at rumme jakkesæt og guccitasker.

Fristederne i København er alle truet af rydning eller normalisering. Dette er endnu et bevis på politikernes og de riges forsøg på ensretning af byen og befolkningen. Ved at fjerne mangfoldigheden og forskelligheden forvandles byen til en trist og grå masse.

– Tuborgbygningen omdannet til ungdomshus!
– Stop ghettodannelsen nord for København!
– Flere selvstyrende fristeder!
– NCC, Carlsberg og de andre til mars!


BZ – Forvent lidt mere!

Netavisen 22. marts 2005


Dette er en artikel fra KPnet. Se flere artikler og følg med på
KPNET.DK – NYHEDER HVOR DER KÆMPES – eller på FACEBOOK
Udgives af APK – Arbejderpartiet Kommunisterne