‘Vores land regeres af en bande krigsforbrydere’

Pluk fra APKs formand Dorte Grenaas 8. marts-tale i fabriksarbejdernes fagforening i København

Kvindernes Internationale kampdag afholdes i år i en situation, hvor vores land regeres af en bande krigsforbrydere – Fogh-regeringen. Om få dage er det et år siden den gik med i Bush’s illegale terrorkrig mod Irak – i dag står Fogh forsat sammen med Fogh som illegal besættelsesmagt.
Den krig og besættelse skal fortsat stoppes. Det er afgørende for vores – folkenes, kvindernes fremtid.

Men vi afholder også 8. marts i dag sammen med alle fredselskende, progressive og anti-imperialistiske kræfter verden over – sammen med den kolossale kraft vi har set rulle over klodens kontinenter for at standse USA’s terrorkrig mod alt hvad der stiller sig i vejen for dem. Den 20. marts – årsdagen – er der igen kaldt til international demo mod krigen rundt om i verdens hovedstæder.

Det overenskomstudspil der ligger må der stemmes nej til. Det giver mere fleksibilitet til arbejdsgiverne, men hvad med arbejderkvinderne ? Ligelønnen – den lave mindsteløn, der går igen i understøttelse og pension?
Hvad med den alt for stressede og lange arbejdsdag, der skal hænge sammen med børn og familie. Det holder ikke – der skal stemmes nej.

Oveni den skjulte fattigdom, tvangsarbejde og krakelerede facader forsøger de at få os til selv at påtage os skylden. Vi er for grimme, for fede, forkert uddannet, forkert alder, for usexede – kort sagt en kikset karrierestragtegi. Bliver vi syge eller nedslidt er det også vores egen skyld – med det liv vi har levet. Alt sammen for at vi skal bruge vores kostbare tid og energi på det, og for at splitte os på kryds og tværs på alle mulige uvæsentlige spørgsmål.

Se også:
Kvindernes Internationale Kampdag 2004:
Demonstrationer, protest, samling

Netavisen 10. marts 2004


Dette er en artikel fra KPnet. Se flere artikler og følg med på
KPNET.DK – NYHEDER HVOR DER KÆMPES – eller på FACEBOOK
Udgives af APK – Arbejderpartiet Kommunisterne