Fusk og ønsketænkning

Sidste års arbejdsmarkedsreform gav løfte om 87.000 flere ansatte i år 2010. Siden er arbejdsløsheden steget markant og beskæftigelsen er faldet.

Beskæftigelsesminister, Claus Hjort Frederiksen (V), kom da også i uføre, da han i sidste uge betroede en række arbejdsgivere, at det mål ikke kan holdes. Talen kom på ministeriets hjemmeside; men blev straks ændret, da indholdet kom for finansministerens øren.

Thor Pedersen undskyldte sin ministerkollega med, at han havde refereret til en forkert rapport. Finansministeren har selvforskyldt skubbet sin troværdighed ud på et sidespor, så hvem tror mon nu på, at regeringens politik vil bringe 87.000 flere i arbejde?

De 14 regionale arbejdsmarkedsråd er enige: Arbejdsløsheden vil stige i årets sidste kvartal med 14 pct. i forhold til samme kvartal sidste år. Enigheden bygger på virksomheders rapporteringer om massefyringer, hvilket altså gør udsagnet til en forudsigelse, der er substans i.

I forvejen er arbejdsløsheden steget voldsomt og senest toppet med 6.400 flere ledige i september, hvilket bringer det officielle antal dagpengemodtagere op på 176.900, hvilket er en meget liden flatterende rekord over fem år.

Netavisen 3. november 2003


Dette er en artikel fra KPnet. Se flere artikler og følg med på
KPNET.DK – NYHEDER HVOR DER KÆMPES – eller på FACEBOOK
Udgives af APK – Arbejderpartiet Kommunisterne