BUPL advarer mod indgreb i de supplerende dagpenge

Besparelser på de supplerende dagpenge vil skabe kaos i institutionerne, frygter BUPL, landsforbund for børne- og ungdomspædagogerne. Daginstitutionerne er lagt an på mange deltidsansættelser, og med stramninger i de supplerende dagpenge kan det blive svært at få deltidsstillinger besat og få de deltidsansatte til at tage ekstra timer.

I regeringens forslag til næste års finanslov er der indbygget en besparelse på 800 millioner kroner, der skal findes på arbejdsmarkedet. Ifølge beskæftigelsesminister Claus Hjort Frederiksen skal hovedparten findes i form af en beskæring af retten til supplerende understøttelse. I dag er man berettiget til supplerende understøttelse, hvis man arbejder under 29,6 timer om ugen, hvilket regeringen vil reducere til 22,2 timer ugentligt.

15 pct. af de nuværende 50.000 ansatte – 7.500 – i daginstitutioner modtager i dag supplerende understøttelse. BUPL’s bekymring deles af Per B. Christensen, lokal formand for børne- og kulturcheferne:
– Kommunerne kan få problemer. Normeringerne er sjældent lagt an på fuldtidsstillinger, og vi normerer ikke bare op.

Angrebene rammer ikke bare ansatte i daginstitutionerne. Beregninger viser, at 67.000 i alt vil blive ramt af de nye regler, hvoraf 25.000 er ufaglærte medlemmer af SiD. De nye påtænkte besparelser skal ses i forlængelse af deltidsloven, som regeringen gennemførte for 1½ år siden. Her gav de arbejdsgiverne ret til at tvinge ansatte på deltid, hvilket udløste en storm af protester, aktioner og strejker.

Det er i den forbindelse yderst problematisk, at de selvbestaltede ledere af ‘Fagligt Ansvar’ ikke kalder til kamp mod regeringens finanslov på tillidsmandskonferencen den 25. oktober.

Netavisen 25. oktober 2003


Dette er en artikel fra KPnet. Se flere artikler og følg med på
KPNET.DK – NYHEDER HVOR DER KÆMPES – eller på FACEBOOK
Udgives af APK – Arbejderpartiet Kommunisterne

Ingen resultater