Amtsgymnasiet i Roskilde: Kampen fortsætter

To pressemeddelelser fra de strejkende elever og fra lærerne på Amtsgymnasiet i Roskilde

Pressemeddelelse fra de strejkende elever på amtsgymnasiet i Roskilde

Vedtaget af alle eleverne på AiR – Amtsgymnasiet i Roskilde

I dag, tirsdag den 30. september 2003, kl.10 valgte eleverne med stort flertal at fortsætte de strejker som de påbegyndte dagen forinden. 24-timers besættelsen af skolen og strejken, som startede mandag kl.10 er nu blevet udvidet til onsdag eftermiddag, hvor eleverne i samlet trop vil drage til fælles demonstration i København. Denne demonstration vil finde sted på rådhuspladsen, hvor gymnasieelever fra det meste af København og omegn forventes at deltage.

Natten til tirsdag var amtsgymnasiet fuld af aktivitet. Forskellige grupper havde gang i alle slags projekter, inklusiv maling af bannere, pressekontakt, mobiliseringsgruppe, koordineringsgruppe, blokadevagter, fundraising, m.v. Over 100 elever valgte at bruge hele deres nat på disse aktiviteter og aftenen bød også på en grundlæggende debat om uddannelsespolitik og nedskæringerne, hvor blandt andre DGS (Danske Gymnasieelevers Sammenslutning) gav deres syn på problematikken.

Samtidig med at et stort flertal af eleverne besluttede at fortsætte strejken, meddelte de forsamlede lærere i form af en pressemeddelelse, at de bakkede fuldt op om elevernes aktioner. Denne melding har gjort bevægelsen i Roskilde betydeligt stærkere, samtidig med at eleverne på Himmelev Gymnasium også har valgt at gå i strejke. Meddelelsen om at lærerne nu bakker helt op om vores protester bør være et signal til de offentlige arbejderes fagforeninger, om at de bør gå ind og samle protesterne på landsplan. Bliver kampen for en god og gratis uddannelse til en kamp for hele velfærdssamfundets bevarelse, står vi meget stærkere.

På anden dagen for vores strejke er vores krav fuldstændig uændrede. Vi kræver at politikerne i Københavns amt trækker deres nedskæringer tilbage, fordi deres beslutning om at hæve klassekvotienten til 29 er en glidebane mod en endnu ringere uddannelse. På den ene side er vores aktion en solidaritetserklæring til eleverne i Københavns amt, på den anden side er det også en kamp mod de nedskæringer som fortsat eksisterer i Roskilde amt og som udbygges år for år.

Med nedskæringerne på bl.a. uddannelsesområdet, og dermed Danmarks fremtid, er regeringen så småt begyndt at brænde alle broer foran dem… Vi håber at de indser dette, før broerne bag dem også ligger i aske.

KAMPEN FORTSÆTTER!

Eleverne på Amtsgymnasiet i Roskilde


Pressemeddelelse fra lærerne på Amtsgymnasiet:
Aktioner på Amtsgymnasiet

Eleverne på Amtsgymnasiet i Roskilde har tirsdag den 30. september på et fællesmøde besluttet at fortsætte deres besættelse af skolen indtil onsdag middag.

Eleverne aktionerer imod det indgåede budgetforlig i Københavns Amt på gymnasieområdet i solidaritet med de københavnske gymnasieelever.

I Roskilde Amt er der allerede sparet 4% på timerammen, dvs. på lærernes arbejdstid, i skole året 2003-04. I skoleåret 2004-2005 bliver besparelsen på 5% i Roskilde, hvilket nok ikke kan undgå at ramme studieture, klassekvotienter og lektieværksteder.

Vi lærere på Amtsgymnasiet i Roskilde følger vore elevers aktioner med stor respekt og sympati.

De forsamlede lærere på Amtsgymnasiet i Roskilde

Netavisen 1. oktober 2003


Dette er en artikel fra KPnet. Se flere artikler og følg med på
KPNET.DK – NYHEDER HVOR DER KÆMPES – eller på FACEBOOK
Udgives af APK – Arbejderpartiet Kommunisterne