Berlingske i ny fyringsrunde

Berlingske Officin skal spare 45 millioner kr., hvilket berører omkring 200 arbejdspladser. Umiddelbart står omkring 20 over for at skulle forlade arbejdspladsen i Pilestræde. I løbet af de sidste tre år har Berlingske Tidende sparet en kvart milliard.

Tillidsrepræsentanterne er sammen med ledelsen ved at udarbejde en plan, hvor arbejderne skal forlade arbejdspladsen “frivilligt”:
– Hele øvelsen med denne plan er at undgå fyringer, udtaler tillidsrepræsentant for journalisterne Uffe Gardel til Jyllands Posten. Øvelsen betyder, at 150 skal lægge ansøgning ind på deres egne reviderede stillinger.

Samtidig betyder besparelserne forringede forhold for de stadig færre tilbageværende:
– Der er tale om drastiske forringelser. Vi giver afkald på arbejdsredskabsordningen, der for hver enkelt medarbejder har en værdi på 5.600 kr. Desuden suspenderes den aftale, der giver de ansatte to ugers ekstra ferie om året. Flytning til nye stillinger vil fremover ske med meget kort varsel, siger Uffe Gardel.

Det er ikke første eller anden gang, men tredje gang, at Uffe Gardel inden for det seneste års tid er fremkommet med dette udsagn. Berlingske Officin, der for snart to år siden blev overtaget af det norske mediefirma Orkla, har nemlig lige siden været på skrump. Vel at mærke en slankekur, der er betalt af de ansatte.

Denne gang begrunder ledelsen det med dårlig annonceomsætning og oplagsnedgang, hvilket angives at blive vendt til et overskud i 2006.

Netavisen 10. september 2003


Dette er en artikel fra KPnet. Se flere artikler og følg med på
KPNET.DK – NYHEDER HVOR DER KÆMPES – eller på FACEBOOK
Udgives af APK – Arbejderpartiet Kommunisterne