EU- Direktiv: Markedsadgang for havnetjenester

Havnearbejderne i Danmark har valgt tirsdag den 9 september 2003 som aktionsdag på baggrund af EU´s havnepakke til afvikling af havnearbejdernes ret til at udfører havnearbejde.

Udtalelse fra Havnearbejderne i Danmark

Vi protesterer mod at EU´s udvalg for transport og turisme vil smadrer en sund og velfungerende ordning og struktur som er bygget op under mange årtier i havnene. Den ordning som eksisterer nu, bygger på sikkerhed, tryghed og rationalitet. Store investeringer er foretaget for at tilgodese samfundets og erhvervslivets behov. Vi kan ikke se nogen som helst fordele med det foreliggende forslag. I stedet kommer det at føre til mindre effektivitet samt grobund til konflikter, samt usund konkurrence.

Vi reagerer specielt på den artikel som behandler selvhåndtering. Det åbner mulighed for en fuldstændig krænkende adfærd for social dumping og useriøs virksomhed.

Danmark og Europas havne fortjener ikke at blive behandlet som markedspladser hvor hvem som helst kan sætte en bod op, og tjene hurtige penge og forsvinde igen. Det indebærer at offentlige og private investeringer skænkes bort og ingen værdi tillægges i de arbejdsindsatser som er gjort af havnearbejdere og andre grupper på havnene.

Selvhåndtering har intet som helst med markedsadgang at gøre. Der er alene kun tale om magtfulde rederikredse, der ønsker at kunne benytte sig af billig arbejdskraft, for at opnå større profit. Det handler ene og alene om social dumpning, og afvikling af velfungerende overenskomster.

Følgende havne har valgt at følge opfordringen til en 24 timers aktionsdag:
Esbjerg. Kolding. Horsens. Vejle. Århus. Aalborg. Skagen. København. Middelfart. Odense.

Følgende havne holder fagligt møde tirsdag i et ikke nærmere bestemt antal timer:
Fredericia. Aabenraa. Hirtshals.

Netavisen 9. september 2003


Dette er en artikel fra KPnet. Se flere artikler og følg med på
KPNET.DK – NYHEDER HVOR DER KÆMPES – eller på FACEBOOK
Udgives af APK – Arbejderpartiet Kommunisterne

Ingen resultater