Private hospitaler rykker ind i danske sygehuse

Privatiseringen af det danske sygehusvæsen tager stadig til. Private udenlandske hospitalskoncerner er på vej ind på de offentlige sygehuse. Amterne er, med Sønderjyllands Amt som spydspids, startet på at udleje sengepladser på sygehusene til private hospitalskoncerner som det tyske Damp Holding AG og lade koncernen stå for hofte- og knæoperationer

Dermed tager den stigende privatisering af det danske sundhedsvæsen nye former. Ikke nok med, at de private sygehuse breder som giftsvampe over hele landet og har gyldne tider som direkte følge af nedskæringerne indenfor (udsultningen af) de offentlige sygehuse. Private hospitalskoncerner maser sig nu ind i de offentlige sygehuse, lejer simpelthen sengepladser af det offentlige/amterne og tjener penge på at stå for en række operationer på sygehusene.

Nyskabelsen i det danse sygehusvæsen, som den nye form for privatisering kaldes, vil finde sted på Tønder Sygehus. Amtet har netop besluttet at leje 10 ud af i alt 80 senge ud til den hospitalskoncern Damp Holding, der dermed kan begynde at behandle danske hofte- og knæpatienter fra 1. oktober. I første omgang. Fra maj næste år bliver der tale om 25 senge. Dermed opfyldes et hedt ønske fra den tyske koncern.

Damp Holding har tidligere forgæves forsøgt på at mase sig ind i Hørsholm Sygehus, men nu åbnes sluserne for, at private, herunder også udenlandske hospitalskoncerner, kan tjene fedt på behandling af danske patienter som følge af de alenlange ventelister indenfor det offentlige sygehusvæsen.

Regeringens såkaldte indsats for at bekæmpe ventelisterne har været en saltvandsindsprøjtning til de private sygehuse og hospitalskoncerner, mens nedskæringerne på det offentlige sundhedsvæsen blot fortsætter. I næste runde med de kommende amtsbudgetter for År 2004. Også i Sønderjyllands Amt, som Tønder Sygehus hører under.

Netavisen 3. september 2003


Dette er en artikel fra KPnet. Se flere artikler og følg med på
KPNET.DK – NYHEDER HVOR DER KÆMPES – eller på FACEBOOK
Udgives af APK – Arbejderpartiet Kommunisterne