Udvist fredsvagt kommer hjem

Pressemeddelelse
Palæstina Fredsvagter
24. juli 2003

Den 21-årige danske fredsvagt Frederik Lind fra København kommer hjem i morgen fredag.
Frederik fik sin udvisningsdom ved retten i Tel Aviv sidste torsdag, men juridisk tovtrækkeri gør at han først bliver sendt afsted på sin oprindeligt planlagte hjemrejse fredag.

To af hans medfanger, den svenske fredsvagt Tobias Karlsson og den canadiske Tariq Loubani har valgt at blive i Israel afventende en højesteretsbehandling af deres udvisningsdom. De blev idag løsladt mod kaution på 10.000 NIS hver og på betingelse af at de holder sig ude af de besatte områder på Vestbredden og i Gaza. Første retsmøde i Højesteret er berammet til d. 3. oktober.

Anholdt ved muren

Frederik Lind for retten i Tel Aviv

Frederik Lind og de andre fredsvagter blev d. 9. juli anholdt af israelsk grænsepoliti, da de opholdt sig i en teltlejr tæt på byggeriet af den omstridte adskillelsesmur, som Israel er ved at bygge på Vestbredden. Muren bygges af såkaldte sikkerhedsmæssige grunde, men mange er overbeviste om, at dens opførelse langt inde på palæstinensisk område er et israelsk forsøg på at trække en ny grænsedragning mellem Israel og den kommende Palæstinensiske stat.
Så sent som i dag har bygningen af denne mur ifølge den israelske avis Haaretz været et hedt emne mellem den israelske udenrigsminister Silvan Shalom og den amerikanske sikkerhedsrådgiver Condoleezza Rice.

Andre danske fredsvagter fortsætter hvor Frederik slap. Fire danske fredsvagter opholder sig stadig i landsbyen Arrabony, samme sted, hvor Frederik Lind blev arresteret. De er tilstede for at sikre, at palæstinensiske huse i landsbyen ikke ødelægges af murbyggeriet.

Anders Pedersen fortæller fra Arrabony:
³Der bliver brugt sprængstof til at fjerne klipper og oliventræerne ryger op med rod, et efter et. Byggeriet foregår klods op af de nærmeste huse hvor jorden ryster når maskinerne graver (det gør de 12 timer om dagen). Ummidelbart ser det ikke ud til at arbejderne gør sig den ulejlighed at sikre området for legende børn, bønder der arbejder eller omkringgående dyr inden de fyrer op under dynamitten. Det er derfor vi er tilstede²

Palæstinensiske fanger

Frederik Lind har en stor del af sin tid i israelsk varetægt siddet i fængslet på politistationen i bosættelsen Ariel på Vestbredden. Her mødte han flere af de palæstinensiske tilbageholdte, som netop er omhandlet af de aktuelle forhandlinger i fredsprocessen. Der er iøjeblikket over 6.000 palæstinensere i israelsk fangenskab.

³Det mest belastende er at høre de palæstinensiske medfangers historier², fortalte Frederik forleden til Ritzau.

³Tiden flyder sammen, men vores situation er meget bedre end palæstinensernes, og på den baggrund er det jo let at holde modet oppe. Vi bruger tiden på at tale med de palæstinensiske fanger, og dét, der påvirker os mest, er deres desperate situation²

***

Frederik Lind ankommer fredag kl. 21:25 til Kastrup, hvor han vil modtaget af tidligere fredsvagter.

Frederik kan herefter kontaktes på telefon: 22 27 53 96

De danske fredsvagter i Arrabony kan kontaktes på: +972 67 98 37 56

M.v.h.

Palæstina Fredsvagter
Bent Erik Krøyer
20 81 88 32

Netavisen 25. juli 2003


Dette er en artikel fra KPnet. Se flere artikler og følg med på
KPNET.DK – NYHEDER HVOR DER KÆMPES – eller på FACEBOOK
Udgives af APK – Arbejderpartiet Kommunisterne