– Vi siger nej til nedskæringer

For SiD Nordjylland er grænsen nået: Regeringens nedskæringer er katastrofale. Under parolen “Afsked med velfærden” afholdes protestdag den 9.august

Der skæres heftigt ned på Arbejdstilsynet. Kravet om sikkerhedsrepræsentanter gælder stadig færre virksomheder. Rygcentret i Farsø er i farezonen, og Arbejdsmedicinsk klinik i Aalborg er lukningstruet.

– Samtlige beslutninger vil betyde dårligere arbejdsmiljø, og i den sidste ende kan det koste liv på arbejdspladserne, konstaterer Morten Nymann, faglig sekretær, SiD Løgstør.
– Vi mener, det er gået for vidt med regeringens besparelser på især arbejdsmiljøet, og det har stor betydning for medlemmerne, understreger Morten Nymann, som samtidigt anser regeringens skattestop for at forværre tingene yderligere.


Morten Nymann, faglig sekretær i SiD Løgstør, viser her materialet, der skal gøre protestdagen til en kraftig markering

Det er nemlig ikke kun den forebyggende indsats, der angribes:
– Hvis skaden er sket, bliver folk også dårligere stillet, da sygehuse bliver lukket. Lukningen af eksempelvis Skagen Sygehus betyder, at der bliver langt til behandlingstilbud i Nordjylland, hvor flere nordjyske byer også mister deres ambulancer. Også uddannelsesområdet bliver der skåret på, så man kan godt sige, at vi føler, det hele bliver sparet væk.

Derfor har SiD Nordjylland blæst til protester. 10.000 pjecer og 600 plakater er ved at blive omdelt for at slå på tromme til at give fremmøde den 9.august, hvor fagforeninger er arrangører af en protestdag under parolen: Afsked med velfærden.

Netavisen 18. juli 2003


Dette er en artikel fra KPnet. Se flere artikler og følg med på
KPNET.DK – NYHEDER HVOR DER KÆMPES – eller på FACEBOOK
Udgives af APK – Arbejderpartiet Kommunisterne

Ingen resultater