Post Danmark løber fra løfte

I 2001 overbeviste Post Danmark 96 pct. af 12.000 tjenestemænd om fordelene i at overgå til almindelig overenskomstansættelse. Derved afskrev de sig forskellige fordele, som deres tjenestemandsstatus berettigede dem til, bl.a. større sikkerhed i ansættelsen og bedre pension.

Post Danmark og de faglige organisationers ledere var enige om det givtige i at gøre de ansatte mere fleksible. Begge parter førte solide kampagner for at lokke tjenestemændene fra deres fordele. Et af lokkemidlerne bestod i løftet om medarbejderaktier.

Nu forsøger Post Danmark at erstatte medarbejderaktier med et incitamentsprogram, hvilket har bragt sindene i oprør hos de faglige ledere.
– Jeg er dybt uenig, og vi vil selvfølgelig fastholde, at medarbejderne skal tilbydes aktier, som det blev aftalt, siger Jens Bendtsen, forretningsfører i SiD for 19.000 postarbejdere.

Mens det er en kendsgerning, at Post Danmark forsøger at løbe fra deres løfte, så er det mere usikkert, hvor mange ansatte der brændende ønsker sig en medarbejderaktieordning, men for de faglige ledere er der minimum en stor prestige på spil.

Netavisen 18. juli 2003


Dette er en artikel fra KPnet. Se flere artikler og følg med på
KPNET.DK – NYHEDER HVOR DER KÆMPES – eller på FACEBOOK
Udgives af APK – Arbejderpartiet Kommunisterne