Fyringstrusler mod strejkende portører

I sidste uge valgte portørerne på de sønderjyske hospitaler at nedlægge arbejdet, da de ikke har kunnet opnå enighed med deres arbejdsgiver – ISS – om en ny overenskomst.

Konflikten har fået ISS til at bekræfte deres ry som en kold og kynisk arbejdsgiver, idet de kort efter strejkens ikrafttræden truede med fyringer og bortvisning:
– Så må vi finde nogle andre, der kan lave det arbejde, der skal laves. Hvis de fortsat er udeblevet fra deres arbejde, så må vi jo gå den fagretslige vej, udtalte ISS-direktør Lars Søndergaard. Han regner med, at arbejdet på de sønderjyske sygehuse er i gang på fuldt blus i starten af næste uge – med eller uden de strejkende portører.

Portørernes forbund – Forbundet af offentligt Ansatte (FOA) – modtog ikke den melding positivt:
– Jeg håber bestemt ikke, at næste skridt er bortvisning af enkelte eller en række af portørerne. Næste skridt bør være ved forhandlingsbordet. Og her er det ikke nok, at ISS og arbejdsgiverne siger, at de er enige med os om indholdet i en kommende overenskomst. De bør også klart tilkendegive, at de er parat til at indgå overenskomsten med os. Det burde være logik, men den tilkendegivelse mangler i stadig fra ISS, siger formanden for FOA, Dennis Kristensen.

Lars Søndergaard mener, at det er FOA, der har begået en fejl ved at lade sig styre af de sønderjyske portører.
I skrivende stund ser det således ud til, at konflikten er gået i hårdknude og kan forvente ualmindelig hård medfart fra ISS’ side. Reaktionen på en sådan provokation vil således være op til portørerne at tage stilling til. Beslutningen vil i givet fald være af, hvorvidt FOA bakker deres medlemmer op med sympati.

Netavisen 3. juni 2003


Dette er en artikel fra KPnet. Se flere artikler og følg med på
KPNET.DK – NYHEDER HVOR DER KÆMPES – eller på FACEBOOK
Udgives af APK – Arbejderpartiet Kommunisterne

Ingen resultater