Hjort svarer udenom

Den store aktiveringsfidus, som Bodum praktiserer sammen med 8 kommuner, har fået Enhedslisten til at stille spørgsmål til den såkaldte beskæftigelsesminister Claus Hjort Frederiksen. Men ministeren snakker udenom. Han har angiveligt bedt Arbejdsmarkedsstyrelsen vurdere lovligheden af de smarte projekter og om der er tale om ulovligt og konkurrenceforvridende arbejde – og vil vente med at svare.

Enhedslistens socialpolitiske ordfører Line Barfod:
– Det burde ikke tage lang tid for ministeren at bekræfte, at aftalerne er ulovlige. Fagbladet har også dokumenteret, at Bodums datterselskab Multiplast har erstattet ordinært ansatte med aktiverede og at pakkevirksomheder har måttet reje nøglen om, fordi de ikke kan konkurrere med de kommunale aktiveringssteder.

Kommunistisk Politik/Netavisen afslørede allerede i september sidste år det omfattende misbrug af aktiverede, som er sat i system hos Bodum. I artiklen ‘Projekt Arbejdsklar’ fortalte en ung aktiveret, der netop havde afsluttet sin studentereksamen og blev sendt ud hos Bodum om forholdene. Özgür Serin sagde bl.a.:

– Der var på ingen måde tale om, at firmaets aktivering af bistandsmodtagere havde noget som helst med projekter eller kurser at gøre. Vi var ren og skær arbejdskraft, der blev stillet gratis til rådighed for forskellige arbejdsgivere og skulle piskes til at lave så meget som muligt. Vor “løn”?, Jo, det var bistandshjælpen, der udbetales af kommunen. Firmaets indtægter de stammer delvist fra kommunen i form af et tilskud pr. aktiveret og fra de firmaer, såsom Sanex og Bodum, der får udført arbejde på stedet.

Se
Bodum har sat misbruget i system

“Projekt arbejdsklar” – bistandsmodtagere som gratis arbejdskraft i Odense

Netavisen 7. maj 2003


Dette er en artikel fra KPnet. Se flere artikler og følg med på
KPNET.DK – NYHEDER HVOR DER KÆMPES – eller på FACEBOOK
Udgives af APK – Arbejderpartiet Kommunisterne