Vildtvoksende arbejdsløshed

Mens regeringen Fogh på skammeligste gør Danmark til en direkte medskyldig i krigforbrydelserne imod det irakiske folk i strid ned folkeretten, hærger den økonomiske krise fortsat herhjemme – med ny voldsom forøgelse af arbejdsløsheden i februar måned, hvilket ikke rører regeringen.

Stigningen er ifølge Danmarks Statestiks seneste opgørelse for februar måned på 4.900 arbejdsløse, når man “korrigerer for sæsonbevægelser”, hvilket svarer til en stigning fra 5,5 til 5,7 pct. fra januar måned. Der højeste ledighedsprocent siden februar 1999. Ser man på det faktiske antal ledige, så er stigningen langt kraftigere. 22.000 flere var ledige februar i år i forhold til februar sidste år. I alt var 175.000 registrede som ledige mod 153.000 for et år siden.

At stadigt flere danske arbejdere må stille sig op i arbejdsløhedskøerne får dog ikke regeringen til at reagere i form af foranstaltninger til en reel indsats indsats for at skaffe flere i arbejde. Den stigende ledighed skal derimod udnyttes til generelle angreb på bistandsmodtagerne, der med stigende styrke beskyldes for ikke at ville tage imod arbejde, fordi bistandshjælpen er alt for høj – på trods af, at der intet arbejde er at få, at arbejdsløsheden reelt er voldsomt stigende.

SiD har netop opgjort, at hver sjette af deres medlemmer i dag er ramt af arbejdsløsheden. På Fyn er hver tredje bygningsarbejder uden arbejde. For murerne ser situationen ikke bedre ud: ledigheden er på 32,4 pct. Den næsthøjeste ledighed i landet – kun overgået af Bornholm. Selv “sæsonkorrigering” kan ikke dække over, at ledigheden er på Fyn er rekordhøj og stærkt stigende.

Den voldsomme ledighed indenfor byggeriet på Fyn hænger ikke sammen årstiden. Tværtiomod, så burde der være fuld tempo på, når det gode vejr tages i betragtning. Reelt er byggeriet gået helt i stå. Krisen har ramt Fyn utoligt hårdt. Ikke mindst erhvervsbyggeriet er på et nulpunkt. Der er ingen nye virksomheder på vej som erstatning for de mange, som enten indskrænker produktionen eller lukkes helt. Der er absolut ingen tegn på forbedringer af beskæftigelsessituationen foreløbigt. Fyn er blevet en stor arbejdsløshedsø.

Netavisen 27. marts 2003


Dette er en artikel fra KPnet. Se flere artikler og følg med på
KPNET.DK – NYHEDER HVOR DER KÆMPES – eller på FACEBOOK
Udgives af APK – Arbejderpartiet Kommunisterne