Protestbølgen når KUA

Mange studerende deltog i protesterne mod Irak-krig den 15. februar – og bølgen ruller videre. Fredag morgen blev Københavns Universitet Amager indtaget af ”Kickstart KUA”, der de næste 24 timer holdt KUA BZat med aktiviteter, møder, happenings, musik og fest.

Formålet med de 24 timers overtagelse af KUA var at vise nogle af de mange måder man kan være handle politisk på, og der er behov for handling på KUA!

Som initiativet siger:
– Regeringen går målrettet efter at forstærke den sociale arv på uddannelserne
– USA og England går målrettet efter at bombe Irak
– Arriva går målrettet efter at smadre den kollektive trafik
Der er nok at engagere sig i, men de studerende markere sig mest i kraft af deres fravær fra den offentlige debat. Nu skal det være slut!

”På KUA modtager de studerende den højeste uddannelse i landet, men på forunderligvis bliver denne viden brugt til at finde på undskyldninger for IKKE at være engageret i samfundet – viden forpligter, og det vil vi demonstrere i løbet af de næste 24 timer, ” sagde Claus Pedersen fra Kickstart KUA ved aktionens start.

I løbet af dagen vil vi gøre de tilstedeværende til politiske deltagere, og vi vil vise hvordan politik er andet og mere end møder og demonstrationer! Vi vil vise hvordan kamelen Olga kan være politisk, hvordan graffiti og musik kan være politisk, og hvordan hverdagen for studerende hænger tæt sammen med verden omkring universitetet”

”Det virker som om universitetet er blevet isoleret fra resten af samfundet. De studerende deltager i alt for ringe grad i den offentlige debat, og det er skandaløst i en tid hvor verden bevæger sig imod en omfattende krig, EU bevæger sig imod en føderal stat med fælles skattepolitik og atom-hær og regeringen aktivt forsøger at afskaffe videnskaben som institution,” tilføjer Claus.

Den frihed fra professorvælde og dogmatiske regler som studenteroprøret gav, er intet værd når regeringen målrettet øger den sociale arv, og de studerende bruges deres uddannelse til at afholde sig fra aktivitet.

Kickstart KUA er et bredt samarbejde af radikale venstrefløjsgrupper, med det formål at engagere de studerende i samfundet.

Se www.kickstartkua.dk

Kickstart KUA kan kontaktes op 29 42 50 47

Netavisen 22. februar 2002


Dette er en artikel fra KPnet. Se flere artikler og følg med på
KPNET.DK – NYHEDER HVOR DER KÆMPES – eller på FACEBOOK
Udgives af APK – Arbejderpartiet Kommunisterne