Kurderne i aktion for Öcalan

Pressemeddelse
FEY-KURD

Den kurdiske leder Abdullah Öcalan har nu siddet i isolation siden den 15. februar 1999 på fangeøen Imrali.

Siden nye regering trådte i kraft i november 2002, kunne hverken hans forsvarer eller nærmeste familie møde Öcalan. Den nye regerings holdning er i strid med menneskerettigheder. Trods den europæiske råd og anti-tortur komitéen (CPT) opfordringer har den tyrkiske regering ikke forbedret fængselsforholdene.

Denne prokative situation vakker bred bekymring blandt kurderne. Protesterne i Tyrkiet og Europa breder sig. Det kurdiske folk vil høre nærmere om Öcalans skæbne. De demokratiske protester i Tyrkiet møder alligevel myndighedernes hårde holdning, hvor demonstranterne bliver forfulgt, arresteret og fængslet. Alt dette sker i en periode, hvor Tyrkiet opfordres til at overholde københavner kriterierne. Disse kriterier bliver alligevel overset, når det gælder kurderne og specielt i en tid hvor alle i regionen forbereder sig til en eventuel krig mod Irak. Alt tyder på at denne krig vil blive koncentreret om kurderne og Kurdistan. Tyrkiet vil bekæmpe enhver kurdisk indflydelse i regionen. Det vil betyde nye konflikter i regionen. Derfor siger kurderne endnu engang nej til krig!

Den tyrkiske regering har ingen reelle planer for at løse den kurdiske problem. Kurderne har nu i årevis vist, at de går ind for en fredelig løsning, mens Tyrkiet lukker øjnene for problemet. Öcalans skæbne kan medbringe nye konsekvenser for den nye regering, hvis de ikke ændrer deres politik. Kurderne vil ingen omstændigheder være ansvarlige for det.

Sammenslutningen af kurdiske foreninger i Danmark, FEY-KURD, opfordrer alle demokratiske og humanitære kræfter til at lægge pres på den tyrkiske regering til at ændre deres udemokratiske holdning over for kurderne og forbedre forholdene i fængslet.

Kurderne i Danmark protesterer mod isolationen af Öcalan

De danske kurdere protesterer mod isolationen mod Öcalan, ved at demonstrere foran USA’s, Tysklands og Frankrigs ambassade i dag (16. januar) og aflevere et protestbrev.

Kurderne vil med disse aktioner gør disse lande opmærksomme over de umenneskelige forhold omkring Öcalan, hvor man intet har hørt fra ham i sidste syv uger.

I morgen vil demonstrationerne fortsætte på samme måde foran Italiens, Storbritanniens og Grækenlands ambassader på samme tidspunkt.

FEY-KURD

Netavisen 16. januar 2003


Dette er en artikel fra KPnet. Se flere artikler og følg med på
KPNET.DK – NYHEDER HVOR DER KÆMPES – eller på FACEBOOK
Udgives af APK – Arbejderpartiet Kommunisterne