Gadernes unge: Besparelserne væk!

Finansloven medfører endnu engang besparelser på uddannelsesområdet. Derfor var elever og studerende på en lang række uddannelsesområder, fra folkeskolerne til tekniske skoler og universiteterne samlet på Rådhuspladsen torsdag den 3. oktober. I tusindvis.

Omkring 10.000 elever og studerende deltog i protesten i København. Fra talere lød slagord som “Studenter i flok – vi har fået nok!”, samt krav om at besparelserne skulle tages af bordet.

Mange skoler og gymnasier kom samlet
Klik for at forstørre

Efter en række talere på Rådhuspladsen gik demonstrationen i samlet trop til Christiansborgs Slotsplads, hvor endnu en række talere fortalte om finanslovens negative konsekvenser på uddannelsesområdet.

En Ph.d.-studerende fra Københavns Universitet forsøgte at give et bud på, hvordan man kunne få regeringen til at lytte. Man skulle bruge verbal vold – imod den “profant monoteistiske voldsteknokratiske regering”.

Politiet sagde 2-3000
Billederne siger noget andet

Men det var tydeligt at forsamlingen ønskede at udtrykke sin harme over regeringens fortsatte nedskæringspolitik, der igen rammer de svageste grupper hårdest. Derfor lød det da også igen og igen fra talerstolen, at vi bliver nødt til at stå sammen for at gøre en forskel. Og demonstranterne svarede med bifald og klapsalver.

Finansminister Thor Petersen – ham der som direktør for Jysk Rengøring (nu opkøbt af ISS) var direkte involveret i Farummodellens udvikling under Peter Brixtofte – vil i de kommende dage modtage en hel stribe postkort med en nydelig ung mand med et skilt på forsiden, hvor der står

Kære Thor
I anledning af din nye finanslov vil jeg gerne takke dig for …

På bagsiden opregnes årsagerne til taknemmeligheden:

At jeg slipper for at se mine lærere i alle timerne.

At jeg kan gå i skole med tømmermænd hver dag.
Der sker alligevel ikke så meget.

At jeg lærer at bruge albuerne
– når vi er 30 om en computer

Man kan selv tilføje yderligere gode grunde.

Demonstrationen var arrangeret af initiativet
en bred vifte af elev- og studenterorganisationer.
Også en lang række andre steder i landet blev der gennemført aktioner og protester.

Netavisen 4. oktober 2002


Dette er en artikel fra KPnet. Se flere artikler og følg med på
KPNET.DK – NYHEDER HVOR DER KÆMPES – eller på FACEBOOK
Udgives af APK – Arbejderpartiet Kommunisterne