Danske jøder demonstrerer mod Sharon

Omkring 400 demonstranter – især danske jøder – mødte op ved den israelske ambassade på toårsdagen for den Anden Intifadas udbrud for at protestere mod Israels destruktive kurs over for palæstinenserne.

Den opsigtsvækkende og stærkt medieomtalte demonstration markerer måske et begyndende brud med den højrerabiate zionismes hårde tag om det internationale jødiske miljø.
Det er også en understregning af, at det lighedstegn mellem den jødiske tro og zionistisk ideologi og politik, som staten Israel forkynder, simpelhen er en propagandaskrøne

Klik på billederne for at forstørre

På forhånd havde arrangørerne haft helsides annoncer i Politiken og i den israelske avis Ha’aretz i form af et manifest, der fastslår, at den eneste vej til fred er en suveræn palæstinensisk stat i værdig sameksistens med Israel.

“Det er en demonstration mod en aggressiv og uforsonlig israelsk politik, der er en større trussel mod staten, identiteten og kulturen end det, den søger at forsvare sig imod”, hedder det i manifestet.

En af arrangørerne, Jacob Erle, sagde til DR-TV:
– Vi oplever det allesammen endnu mere akut at gribe til handling og forsøge at stoppe Israels fremfærd. Det er afgørende at tale sammen på tværs af de skel, der måske slet ikke er så fundamentale, som vi tror.
Og det er afgørende at sige til sine nærmeste, at man tager afstand fra Ariel Sharons politik
, sagde Jakob Erle.

Demonstrationen var på forhånd blevet kraftigt kritiseret af Israel-lobbyen, bl.a. fhv. minister Arne Melchior.

Netavisen 30. september 2002


Dette er en artikel fra KPnet. Se flere artikler og følg med på
KPNET.DK – NYHEDER HVOR DER KÆMPES – eller på FACEBOOK
Udgives af APK – Arbejderpartiet Kommunisterne