Skyerne over Fyn trækker sammen

Tirsdag meddelte det A.P. Møller-ejede Lindøværft, at det skiller sig af med 510 medarbejdere, svarende til mere end 20 procent af de ansatte. Fyringerne skyldes et dårligt marked for skibsbygning, og værftet har haft problemer med indkøringen af en ny portalkran. I juni fyrede værftet 200 folk, og direktøren vil ikke love, at disse afskedigelser bliver de sidste.

I fredags fyrede Micro Matic 70 ansatte, og automatfabrikken Wittenborg A/S i Odense har varslet fyring af 75 mand. Det er de seneste afskedigelser i en lang række fyringsrunder, der har ramt Fyn i år. I februar fyrede Walker, Middelfart, 280 ansatte, og Bekaert Handling A/S sendte en måned senere 40 mand på porten. I samme periode fyrede APW i Aarup omkring 70 personer.
Alene disse virksomheder tegner sig for afskedigelser af 535 arbejdere i år – indtil videre.
Det ser ikke ud til at blive bedre!

Arbejdsformidlingen på Fyn regner med, at antallet af arbejdspladser indskrænkes yderligere:
– Vi har ikke kunnet mærke det endnu; men vi regner med, at de mange fyringsrunder i regionen slår igennem i andet halvår af år 2002, udtaler fuldmægtig Vagn Jensen fra AF Fyn.
Trods kendskabet til de sorte udsigter, mener Vagn Jensen, at der er lys for enden af tunnelen:
– Det vi håber på er, at opsvinget kommer i løbet af foråret 2003, så det kan have en effekt hen over sommeren næste år.
Det kan de fyrede og andre arbejdsløse, så tygge på indtil da.

Se også
Danmarks nye fattigdoms- og arbejdsløshedsø: Fyn

Netavisen 13. august 2002


Dette er en artikel fra KPnet. Se flere artikler og følg med på
KPNET.DK – NYHEDER HVOR DER KÆMPES – eller på FACEBOOK
Udgives af APK – Arbejderpartiet Kommunisterne