Private virksomheder på spring til at overtage offentlige sygehuse

Den amtslige nedskæringsbølge til efteråret vil betyde lukningen af en lang række mindre sygehuse. En situation, som pengegriske private selskaber for længst har stillet sig i kø for at udnytte. Planerne om at opkøbe og derefter forvandle en lang række af de mindre sygehuse til privathospitaler er langt fremme. Man venter nu blot på amternes dødsdomme over de offentlige sygehuse.

Ikke mindst virksomhederne indenfor pensions-, forsikrings- og servicebranchen ser frem til at tjene guld på at tegne sygdomsforsikringer samt g udføre operationer/tilbyde sundhedsydelser. Som f. eks Plus Forsikring, der nyligt har opkøbt aktiemajoriteten i Skørping Privathospital og har givet sit bud på det lukningstruede Bogense Sygehus. Målet er at blive landsdækkende på sygehusforsikringer og tilbud af sundhedsydelser.

En række af de større pensions- og forsikringsselskaber ønsker imidlertid ikke selv at stå som ejerne af privathospitaler. De vil nøjes med aktivt at hjælpe andre firmaer i gang og på den måde være med til at skumme fløden ved privatiseringen af det danske sundhedsvæsen.

Vestsjællands, Sønderjyllands og Fyns Amt er ved at hvæsse slagtekniven indenfor sygehusområdet ifm. vedtagelsen af de kommende amtslige budgetter til efteråret. Dødsdommen over en række af de små sygehuse (der senere genopstår som private sygehuse) er nært forestående. I Frederiksborg Amt er Hørsholm Sygehus sat til salg. Det skandaleramte ISS har meldt sig som potentiel køber.

Netavisen 5. juli 2002


Dette er en artikel fra KPnet. Se flere artikler og følg med på
KPNET.DK – NYHEDER HVOR DER KÆMPES – eller på FACEBOOK
Udgives af APK – Arbejderpartiet Kommunisterne