Elever ruster sig til kamp mod nye nedskæringer

Den meget udbredte og stærkt voksende modstand mod højreregeringens brutale nedskæringspolitik på uddannelsesområdet styrkes yderligere. Eleverne på handelsskolerne og de tekniske skoler er ved at forberede nye protestaktioner imod Fogh-regeringens sorte nedskæringsfelttog.

Oplysningerne stammer fra fagbladet Gymnasieskolen, som fastslår, at eleverne på handelsskolerne og de tekniske skoler allerede har gjort sig klar til storblokader af undervisningen og andre aktioner, hvis regeringen fastholder sine kommende nedskæringsmål for disse uddannelser på godt 1 milliard kroner ekstra udover de i finansloven allerede vedtagne nedskæringer.

Der skal, ifølge regeringens nye nedskæringsplaner, i alt skæres bevillinger for 1,8 milliarder kroner ud af budgetterne frem til år 2005 bl.a. via at slå skoler sammen. Der er faktisk tale om, at en række grove nedskæringer, som i januar tilsyneladende blev trukket tilbage som følge af voldsom kritik og modstand, alligevel skal gennemføres blot med nogle måneders forsinkelse. Hvis regeringen tror, at det kommer til at ske uden sværdslag har de gjort regning uden vært.

Elevernes vrede og kampvilje er ikke blevet mindre. Snarere tværtimod.
“Det er fuldstændig forrykt og urealistisk at tro, at der kan spares yderligere en milliard”, udtaler Mathias Bredde Jensen, der er formand for Erhvervsskolernes Elevorganisation overfor Gymnasiebladet.

Netavisen 16. maj 2002


Dette er en artikel fra KPnet. Se flere artikler og følg med på
KPNET.DK – NYHEDER HVOR DER KÆMPES – eller på FACEBOOK
Udgives af APK – Arbejderpartiet Kommunisterne