Sygehus(e) skal privatiseres

Frederiksborg Amt, der nyligt har gjort sig stærkt berygtet via konkrete planer om at lade en stor del af de handicappede arbejde gratis på de beskyttede værksteder fra og med 1. juni – planer, som man dog har måttet trække tilbage på grund af de handicappedes kraftige modstand, herunder varsling af strejke – har desuden konkrete planer om at privatisere Hørsholm Sygehus.

Privatiseringen vil komme til at foregå på den måde, at man omdanner sygehuset til et aktieselskab, hvor private investorer får adgang til at opkøbe aktier. Dermed vil private firmaer – godt nok i første omgang sammen med Frederiksborg Amt – at stå for driften af et offentligt sygehus. Med andre ord: der lukkes yderligere op for at de private firmaer kan tjene guld på folks sygdomme.

Planerne om at privatisere Hørsholm Sygehus er blevet videresendt til indenrigsminister Lars Løkke Rasmussen, som skal give den endelige tilladelse. Han vil først inden for nogle uger tage stilling, og i mellemtiden er lobbyarbejdet for at sikre det politiske flertal på Christiansborg bag privatiseringen i fuld gang. Flertallet skal nu nok med regeringens privatiseringsiver in mente blive fundet.

Så hvornår det næste skridt i privatiseringen af det danske sygehusvæsen finder sted, er endnu uvist, men planerne er langt fremme. Hvor mange amter, der derpå vil følge i Frederiksborg Amts fodspor og privatisere offentlige sygehuse, er et åbent spørgsmål.

Netavisen 23. april 2002


Dette er en artikel fra KPnet. Se flere artikler og følg med på
KPNET.DK – NYHEDER HVOR DER KÆMPES – eller på FACEBOOK
Udgives af APK – Arbejderpartiet Kommunisterne