Gjellerup: Øjeblikkelig dansk boykot af Israel

300 unge palæstinensere demonstrerede i går onsdag i Gjellerupparken i Århus mod Israel, og krævede at fodboldkampen i Parken blev aflyst. Desuden krævede demonstranterne at den danske regering iværksætter en øjeblikkelig boykot af Israel. I Lystrup, få kilometer fra Århus, bliver der fremstillet komponenter til F-16 fly, fly som bliver brugt til bombningerne af de palæstinensiske områder. På demonstrationen blev det krævet at denne våbenproduktion øjeblikkeligt bliver stoppet.

Ibrahim, en palæstinenser på 23 år, holdt en kort tale. Hans budskab var, at vi nu alle, unge som gamle, nydanskere såvel som vi andre må stå ubrydeligt sammen for at styrke modstanden mod Israel.

Også Kaj Rudi, medlem af APK, holdt en tale til demonstranterne. Han sagde bl.a.

“Vi der kæmper for Palæstinas sag bliver ofte kaldt antisemitter af zionisterne. Men for os drejer det sig ikke om en religionskrig. Vi er ikke mod jøder og vi er ikke mod kristne, og vi er ikke mod muslimer. Alle har lov til at udøve deres religion, når den ikke skader andre. Selv tror jeg ikke på nogen gud, jeg er kommunist. Men vi står alle her sammen mod Israel, vi står alle sammen mod zionismen.

Jøderne blev førhen lagt for had, men i de sidste 20 år er det araberne der er lagt for had. Der er skabt en mediekampagne, en politikerkampagne mod alle arabere, mod den muslimske fare. Så jeg spørger mig selv. Hvorfor denne kampagne? Og hvorfor bliver især I unge lagt for had?

Jeg tror at det er fordi I erfarer noget om samfundet, om det danske kapitalistiske samfund, som ikke mange ved. I ved at tilværelsen ikke kun er en dans på roser. I har svært ved at få arbejde. I bliver set ned på, hånet.
I ved noget om hvordan verden hænger sammen. I har lært det på jeres krop, ligesom jeres forældre og jeres forældres forældre lærte det på deres krop.”

Se hele talen her

Netavisen 18. april 2002


Dette er en artikel fra KPnet. Se flere artikler og følg med på
KPNET.DK – NYHEDER HVOR DER KÆMPES – eller på FACEBOOK
Udgives af APK – Arbejderpartiet Kommunisterne