Farum-kur rammer de fattigste hårdest

Hele familien Farum kommer efter sigende til at betale en høj pris for den kyniske og forbryderiske økonomiske politik, som blev ført i den borgerlige “mønsterkommune” Farum. Kigget lidt nærmere efter i sømmene viser det sig imidlertid, at det er de økonomisk svagest stillede, børnefamilierne, de enlige m.v., der rammes hårdest af regningen for Venstre-høvdingen Peter Brixtoftes mangeårige misregimente.

De planlagte kommunale skattestigninger på lidt over 3 pct., de kommende drastiske forringelser af den kommunale service samt takststigninger på daginstitutionspladser vender den tunge ende nedad. Konsekvenserne vil blive yderst mærkbare for den almindelige befolkning i Farum Kommune, ja så mærkbare, at SF’s og Socialdemokratiets byrådsgrupper nu vil drøfte sociale kompensationer for de allerhårdest ramte.

Mens den jævne befolkning vil blive flået til skindet, kan de rige Farum-borgere derimod se frem til en skatterabat som et resultat af, at de nyder godt af det såkaldte skrå skatteloft. Skatteloftet betyder kompensation for de rigeste på 1,9 pct. af de over 3 pct., som skatten sættes op med.

Så påstanden om, at hele familien Farum vil komme til bøde hårdt for, at kommunens økonomi skal bringes på fode igen, er mere end hul. Det er den jævne befolkning, som lægger ryg til oprydningen, ikke mindst de økonomisk svagest stillede, mens de velbjærgede slipper forholdsvis billigt – og mens den notoriske lovbryder Peter Brixtofte tilsyneladende slipper for videre tiltale på trods af de mange ulovligheder og økonomiske skandaler, hvor der nærmest dagligt rapporteres om nye tilfælde.
Der er forskel på folk i dagens Danmark!

Netavisen 7. april 2002


Dette er en artikel fra KPnet. Se flere artikler og følg med på
KPNET.DK – NYHEDER HVOR DER KÆMPES – eller på FACEBOOK
Udgives af APK – Arbejderpartiet Kommunisterne