Ældre statsligt ansatte fyres i stort omfang

Er du statsligt ansat og over 46 år gammel, så er risikoen for at tildelt en fyreseddel i forbindelse med de kommende massefyringer indenfor staten overhængende. Det fremgår af de 550 fyringer, som allerede har fundet sted.
Alt tyder på, at frem for alt de ældre ansatte indenfor staten kan se frem til at blive jaget vildt, når massefyringen af statsligt ansatte indeholdt i finanslov 2002, for alvor tager fart. Det viser de 550 varslinger om fyring (fyresedler), som allerede, før finanslovens ikrafttræden, er uddelt. Det viser opgørelsen Statstjenestemændenes Centralorganisation, COII.

Overvægten af ældre statsligt ansatte, der har fået sparket, er tydelig. Over 57 pct. af de fyrede er 46 år eller ældre. COII frygter for konsekvenserne af, at de ældre statsligt ansatte kan se frem til, som COII udtrykker det, systematiske afskedigelser, når resten af de 2200 fyresedler, som ventes at falde alene år 2002, udskrives (man frygter udradering af over 5000 statslige arbejdspladser alt i alt) falder.

Det vil blive langt sværere for staten at tiltrække erfaren arbejdskraft, når man som statsligt ansat hele tiden må leve med frygten for være den næste i rækken, der modtager en fyreseddel, hvis og når bølgen af opsigelser ruller videre.

Netavisen 5.april 2002


Dette er en artikel fra KPnet. Se flere artikler og følg med på
KPNET.DK – NYHEDER HVOR DER KÆMPES – eller på FACEBOOK
Udgives af APK – Arbejderpartiet Kommunisterne