FET og PET sylter sagen mod hærchefen i Sorø

Nu er det blevet påfaldende: Der sker absolut intet i sagen mod den irakiske eks-hærchef på ‘tålt ophold’ i Sorø, som er under stærk mistanke om deltagelse i folkemord og massakrer på kurdere under Golfkrigen. Den samme mand, som for USA og CIA er topkandidat til at stå i spidsen for ‘opgøret med Saddan Hussein’.

Statsadvokaten for Sjælland undrer sig over, hvorfor efterretningstjenesterne endnu ikke har frigivet vigtige oplysninger om den tidligere irakiske hærchef. Politiet i Ringsted, der efterforsker sagen, har siden jul ventet forgæves. Alt peger i retning af, at FET og PET – på den danske regerings, USA’s og deres amerikanske broderorganisation CIAs vegne – forsøger at sylte/bremse sagen.

Anden forklaring er der ikke på, hvorfor efterretningstjenesterne ikke vil spytte ud med de konkrete oplysninger, som de ligger inde med, omhandlende den tidligere irakiske hærchef Nizar al-Khazraji og hans ansvar for folkemord på tusindvis af irakiske kurdere i 1980’erne. Den afhoppede, tidligere irakiske hærchef, der har fået tildelt såkaldt tålt ophold, er udset som ‘en irakisk Hamid Karzai’ i det planlagte amerikanske angreb på Irak – hvorfor en dansk retssag og dom som krigsforbryder/morder vil være mere end ugleset.

Statsadvokaten nøjes dog med at udtale, at han ikke kan forstå, at man, dvs. politiet i Ringsted samt Rigspolitiets Rejsehold, der efterforsker sagen mod hærchefen, ikke har fået svar. Modviljen mod at udlevere relevante oplysninger forklares af PET-vicepolitimester Finn Ravnborg med, at man stadig vurderer, hvilke oplysninger, der skal sendes videre til efterforskerne i Ringsted.

Det er åbenbart ting, PET (Politiets Efterretningstjeneste) og FET (Forsvarets Efterretningstjeneste) og med dem regeringen ikke ønsker skal komme frem i lyset – i håbet om at få lagt låg på sagen og holde den tidligere irakiske chef på fri fod og parat til at træde til som en af “befrierne” af Irak , hvis – eller måske rettere når – USA beslutter sig til at udløse den krig mod Irak, som nu forberedes konkret.

Søren Søndergaard (EL) har bedt justitsminister Lene Espersen svare på, om der er kontakter mellem danske og amerikanske myndigheder om hærchefen. Desuden ønsker partiet en garanti fra regeringen for, at hærchefen ikke kan forlade landet, før politiets undersøgelse er færdig.

Dengang en avis lige før valgkampen sidste år afslørede, at den tidligere hærchef var alvorligt mistænkt for massemord, var der ingen ende på de borgerliges beslutsomhed: Den konservative retsordfører Helge Adam Møller krævede justitsminister Frank Jensens afgang.
– Jeg kan ikke forestille mig, at justitsministeren ikke har vidst, at der gik massemordere frit rundt i Danmark uden at blive retsforfulgt. Derfor bør han træde tilbage. Og hvis han ikke har vidst det, så er det, fordi han ikke kan styre det store system, han står i spidsen for. Så må han også træde tilbage, sagde Helge Adam Møller.

Resultatet var, at en politiundersøgelse blev indledt. Men siden har USA og CIA sendt bud efter Nizar al-Khazraji, og vil have at han skal kunne rejse frit rundt i verden for at deltage i krigsforberedelserne. Og politiets efterforskning saboteres af Politiets Efterretningstjeneste. Bl.a.
Helge Adam Møller blev ikke justitsminister. Det blev en partifælle. Den nuværende justitsminister ved meget vel, at der går massemordere frit rundt i Danmark uden at blive retsforfulgt.

Socialdemokratiet er parat til at lade gammelt nag fare. Dets retspolitiske ordfører Per Kaalund mener, at regeringen blot skal lade hærchefen rejse, hvis der er brug for ham i en aktion mod Irak!
Der er ved at blive givet grønt lys for terrorister og massemordere!
Af en hyklerisk regering, der holder hånden over en af de værste af slagsen.

Se også
USA vil bruge krigsforbryder i Sorø til at vælte Saddam Netavisen 23.12.01
Terrorister i Danmark Netavisen 18.10.01


Dette er en artikel fra KPnet. Se flere artikler og følg med på
KPNET.DK – NYHEDER HVOR DER KÆMPES – eller på FACEBOOK
Udgives af APK – Arbejderpartiet Kommunisterne