Elev- og studenterorganisationer: Vi frygter for Danmarks fremtid!

Elev- og studenterorganisationerne undres over at det ser ud til at uddannelsessektoren gennem besparelser skal finansiere regeringens skattestop og valgløfter.
“Danmarks fremtid sikres kun gennem et højt uddannelsesniveau. Nedskæringer på uddannelse vil måske på kort sigt kunne spare penge – men på lang sigt er det en bombe under Danmarks fremtid!”, hedder det i en fælles udtalelse.

Elever og studerende har flere gange på det sidste forsøgt at gøre politikerne opmærksomme på de mange problemer, der eksisterer på uddannelsesområdet – både gennem demonstrationer, strejker, læserbreve og møder med ministre og folketingspartiernes uddannelsesordførere. “De danske uddannelsessteder lider under forældede undervisningsmaterialer, katastrofalt arbejdsmiljø og manglende IT-faciliteter. Hvis vi skal opgradere Danmark til fremtiden kræver det nytænkning og ikke mindst investeringer”, udtaler organisationerne.

Elev- og studenterorganisationerne undrer sig over, at regeringen nu bryder valgløfterne. Flere gange i valgkampen lovede Venstre og Det Konservative Folkeparti, at de ville sikre Danmarks fremtid. Også i regeringsgrundlaget slås det fast, at man ønsker de bedste uddannelser. Organisationerne udtaler: “Derfor undrer vi os mildest talt over, at regeringen nu måske vil spare helt op til en milliard kroner. Det er en kendt sag, at nedskæringer på uddannelse rammer socialt skævt”.

Nedskæringer vil få elev- og studenterorganisationerne til på det kraftigste at overveje konsekvenserne.
Samtlige elev- og studenterorganisationer opfordrer regeringen til at stå ved valgløfterne og sikre et godt uddannelsessystem med plads til alle.

Danmarks Elev Organisation (DEO)
Folkeskoleelevernes Landsorganisation (FLO)
Danske Gymnasieelevers Sammenslutning (DGS)
Gymnasieelevernes Landsorganisation (GLO)
Landssammenslutningen Af Kursusstuderende (LAK)
Landssammenslutningen af Handelsskoleelever (LH)
Erhvervsskolernes Elev-Organisation (EEO)
Pædagogstuderendes Landssammenslutning (PLS)
Lærerstuderendes Landsskreds (LL)
Studierådet i Danmark (SR-DK)
Danske Studerendes Fællesråd (DSF)
Foreningen af Handelshøjskolestuderende (FHS
)

Netavisen 30. januar 2002


Dette er en artikel fra KPnet. Se flere artikler og følg med på
KPNET.DK – NYHEDER HVOR DER KÆMPES – eller på FACEBOOK
Udgives af APK – Arbejderpartiet Kommunisterne