Arriva parat til at købe DSB

Arriva vil ikke nøjes med de 15 % af den danske jernbanedrift, de fik sikret sig mellem jul og nytår med overtagelse af togdriften i Vestjylland. De vil heller ikke nøjes at være det største busselskab i Danmark. Monopolstatus på bustransport er ikke nok. Arriva er klar til at opkøbe hele DSB og dets årlige omsætning på omkring 9 milliarder kr. Arriva forventer at DSB vil komme på regeringens salgsliste i løbet af de kommende to-tre år.
Højre-regeringen har endnu ikke offentliggjort sin beslutning om salg. Men ifølge Dagbladet Børsen er det politiske flertal i regeringen på plads og klar.

Nye tal fra de britiske myndigheder viser, at antallet af aflyste tog på de privatiserede jernbaner er steget markant igen sidste år. Med hele 45 % flere aflyste tog de første ni måneder af 2001 i forhold til året før. 85.000 aflyste tog, hvoraf Arriva Northern i det nordlige England stod for en femtedel af alle aflysninger.

Jernbanearbejderne på de privatiserede baner i England er gået i omfattende strejker for at få forbedret deres lønforhold. Hos South West Trains har der netop været gennemført to gange 48 timers strejke blandt jernbanearbejderne. Den 24.-25.januar og 5.-6. februar har jernbanearbejderne hos Arriva Northern varslet strejke. Jernbanearbejdernes lønninger ligger langt under de øvrige ansattes
– Vi kan ikke lide at blive betragtet som andenrangs medarbejdere, udtaler næstformanden i det britiske jernbanearbejderforbund.

Se også
Hvem dikterer os Arriva?
Arriva A/S
På første klasse mod afgrunden

Netavisen 12. januar 2002


Dette er en artikel fra KPnet. Se flere artikler og følg med på
KPNET.DK – NYHEDER HVOR DER KÆMPES – eller på FACEBOOK
Udgives af APK – Arbejderpartiet Kommunisterne