Voksende boligmangel i København

Ikke mindst manglen på sociale boliger er steget stærkt. Køen af folk med akutte sociale problemer, der venter på en bolig er vokset til 731 i dag mod 474 ved slutningen af sidste år. Ventetider på 6 til 8 måneder for at anvist en lejlighed via den kommunale – eller som den kaldes: den sociale anvisning – er normalt, selvom der er tale om mennesker i social nød, der akut mangler et sted at bo, og som ikke har andet alternativ end den kommunale anvisning.

Den akutte boligmangel i København er ikke til at skjule. Skønt Københavns Kommune har indgået aftale med boligselskaberne om ret til at kunne anvise hver tredje ledige lejlighed i det almennyttige boligbyggeri til folk med alvorlige sociale problemer i et desperat forsøg på at dække over manglen på sociale boliger, stikker boligmanglen sit fjæs stadigt tydeligere frem.

Der mangler over 500 lejligheder alene for at problemet med social anvisning af boliger skulle være løst, ifølge Københavns Kommune. Der er årligt behov for social anvisning af små 1700 lejligheder, men der er kun 1200-1300 lejligheder til rådighed. I hundredvis at københavnere, som har alvorlige sociale problemer at slås med, kan ikke få tag over hovedet. Mange enlige og familier er tvunget til bo på herberger eller krisecentre. 163 af de 731 på den sociale boligkø.

Den såkaldte akutte bolighjælp er det så som så med i Københavns Kommune. I mange tilfælde går der 6-8 måneder for en bolig kan anvises. Det har medvirket til at yderligere at forværre situationen, at kommunen har solgt en række mindre billige boliger, og at mange boliger er forsvundet/nedlagt i forbindelse med byfornyelse. En politik, der kun har øget antallet af hjemløse i København.

Netavisen 20. december 2001


Dette er en artikel fra KPnet. Se flere artikler og følg med på
KPNET.DK – NYHEDER HVOR DER KÆMPES – eller på FACEBOOK
Udgives af APK – Arbejderpartiet Kommunisterne