Kommunalbudget 2002: Strejke på Langeland

Pædagoger og pædagogmedhjælpere i Rudkøbing Kommune gik i sidste uge i strejke i protest imod budgetforlig, som betyder yderligere nedskæringer indenfor daginstitutionsområdet udover de først varslede. Endnu flere pædagoger kan se frem til en fyreseddel næste år.

Der var op til byrådsforliget om Budget 2002 i Rudkøbing Kommune varslet nedskæringer indenfor daginstitutionsområdet på 518.000 kr., samt forringelser indenfor folkeskolen og ældreområdet. For at undgå de værste følger af de varslede nedskæringer havde pædagogerne udarbejdet et alternativt besparelsesforslag på daginstitutionsområdet. på 421.000 kr.

Pædagogernes nedskæringsudspil mødte imidlertid ikke den velvilje fra kommunalpolitikernes side, som de havde håbet på. Tværtimod. På et møde med repræsentanter for BUPL og PMF, oplyste fire byrådspolitikere fra henholdsvis Demokratisk Liste, SF, S og Venstre onsdag i sidste uge, at der var indgået budgetforlig. Forliget forøgede nedskæringerne med 340.000 kr. på daginstitutionsområdet, mens skolerne og de ældre slap med en halvering af de i første omgang foreslåede nedskæringer. SF deltog som de eneste i byrådet ikke i forliget.

Samtlige 45 pædagoger og medhjælpere i Rudkøbing besluttede dagen efter i protest mod forliget at nedlægge deres arbejde og demonstrere foran rådhuset i Rudkøbing. Allerede i ugerne op til forliget har der været flere arbejdsnedlæggelser i protest imod kommunens nedskæringsplaner. Harmen og vreden er udtalt blandt forældrene og pædagogerne i Rudkøbing.

Kommunernes Landsforening har indanket strejken for Arbejdsretten, så der venter bod forude, men om det mindsker pædagogerne og pædagogmedhjælpernes kampvilje, det må tiden vise. Foreløbigt er arbejdet genoptaget.

Netavisen 10. oktober 2001


Dette er en artikel fra KPnet. Se flere artikler og følg med på
KPNET.DK – NYHEDER HVOR DER KÆMPES – eller på FACEBOOK
Udgives af APK – Arbejderpartiet Kommunisterne