Studerende betaler for eksamen

Som et resultat af, at deres uddannelse er blevet EU-harmoniseret, skal de studerende, der i efteråret skulle starte på sidste semester på ergo- og fysioterapeutskolen betale 5.500 kr. for at lov til afslutte deres uddannelse på et 10 ugers kursus, som ikke er SU-berettiget.

Som led i omdannelsen af de længerevarende danske uddannelser til bacheloruddannelser efter EU-model omdøbes uddannelsen på Ergo- og fysioterapeutskolen i Odense til titlen “professions bachelor” – og for de studerende, der skulle starte på sidste semester efter sommerferien er der indført en form for overgangsordning:Et 10-ugers kursus, der imidlertid ikke er SU-berettiget, og som de studerende endog skal betale for at gennemføre. Pris: 5500 kr.

Det finder fuldmægtig i undervisningsministeriet Preben Marker ikke er noget problem. De ergo- og fysioterapeutstuderende kan jo bare tage erhvervsarbejde og samtidig få erhvervserfaring, mener han.
Kan de studerende ikke finde sig et job, er det bare ærgerligt. Så er fem års uddannelse spildt, da de studerende ikke vil have råd til at færdiggøre udannelsen.

Netavisen 25. september 2001


Dette er en artikel fra KPnet. Se flere artikler og følg med på
KPNET.DK – NYHEDER HVOR DER KÆMPES – eller på FACEBOOK
Udgives af APK – Arbejderpartiet Kommunisterne