Finanslov i krigens tegn

Regeringen vil i ly af krigsoprustning og krigshysteri ændre udspillet til finanslov. Både regeringen og “oppositionen” parat til at opgive sociale mærkesager til fordel erhvervsliv, krigsforskning, militæret og efterretningstjenesterne.
Ifølge udenrigsminister Lykketoft (netop hjemvendt fra EU) vil regeringen omprioritere sit finanslovforslag, så det matcher EUs og statsminister Nyrup Rasmussens skandaløse håndslag til at deltage i USA’s terrorkrig.

Hverken den forhenværende finansminister eller den nuværende ditto Pia Gjellerup vil oplyse, hvor pengene til krig og oprustning konkret skal tages fra. Kun en ting er sikker – det bliver arbejderklassen og befolkningen der skal betale regningen. Pia Gjellerup oplyser “at der endnu ikke er overblik over, hvad terroranslaget kommer til at koste den danske statskasse”!!

En af de ting der har været fremme er bygningen af et klassificeret sikkerhedslaboratorium til mindst 50 mio. Kr. til at teste mod biologiske terrorangreb. Ellers er det nærmeste regeringen vil komme omstillingen – at det bliver dyrt. Det samme gælder regeringens forslag til øgede bevilliger til politiets og efterretningstjenesternes “anti-terrorvirksomhed”.

På EU-plan har EU-bosserne i den forløbne uge besluttet, oprettelsen af et fælles Unions “anti-terrorkorps”, fremrykning af opbygningen af EU-hærens militære enheder til før det planlagte 2003, styrkelse af EUROPOL og de øvrige Unionsvæsener. En regning der ligeledes skal betales af landenes arbejderklasse. Den tyske forbundsregering har allerede foreslået en egentlig krigsskat i Tyskland.
EU’s økonomi- og finansminister har ligeledes på ekstra ordinære møder besluttet, at de europæiske monopoler – ikke mindst flyindustrien, der står for en væsentlig del af EU-Unionens avancerede krigsindustri, skal have tilført store midler fra statskasserne.
Herhjemme forventer regeringen ikke den store uenighed i Folketinget omkring en omstilling af finansloven til krig og oprustning.

SF’s formand Holger K. Nielsen udtaler i dag i Berlingske Tiende, at SF også er parat til revidere sin hidtidige politik i lyset af den nye politiske dagsorden. SF vil ubetinget støtte flere penge til en oprustning af efterretningstjenesterne:
“Terroristerne kunne jo være din nabo. Det er ikke en eller anden imam, der ser mærkelig ud. Der er formodentlig opbygget celler, som fungereri øjeblikket i den vestlige verden”.

Netavisen 24. september 2001


Dette er en artikel fra KPnet. Se flere artikler og følg med på
KPNET.DK – NYHEDER HVOR DER KÆMPES – eller på FACEBOOK
Udgives af APK – Arbejderpartiet Kommunisterne