Anker Boye har bonede ideer

Udtalelse fra Arbejderpartiet Kommunisterne
Liste K, Odense

Der er ingen tvivl om at Anker Boye gør sig på de bonede gulve og dér bliver værdsat.
Som formand for Kommunernes landsforening, KL, har han brugt Odense Kommune som en tumleplads for KL´s sorte planer omkring øget udlicitering af offentligt arbejde, senest med privatiseringen af aktiveringen af 500 bistandsmodtagere, hvor de sættes på auktion til højstbydende private firma.

I denne omgang er det hjemmehjælpen til de ældre, der står for skud.
Det skal være slut med ligemageriet: alle ældre skal ikke længere sikres de samme tilbud om hjemmehjælp. De ældre, der er utilfredse med den skrabede hjemmehjælp, som det offentlige – herunder f.eks. Odense Kommune – tilbyder dem, skal ifølge Anker Boye kunne købe sig til ekstra hjemmehjælp. Endog af kommunen.
Med andre ord: de mere velstillede ældre skal fremover kunne købe sig til ordentlig hjemmehjælp. I første omgang af det offentlige. Og resten? De må affinde sig med discounthjælp der vil blive udhulet mere og mere. Klasseforskellene skal bevares livet igennem. Har du penge, så kan du få . . .

Det er rendyrket socialdemokratisk socialpolitik på kommunalt plan anno 2001. Alt sammen i overensstemmelse med regeringen Nyrups retningslinier for kommunerne og i bedste EU-ånd og ikke væsentlig forskellig fra de åbent borgerliges politik.
En politik, som Arbejderpartiet Kommunisterne, APK, der opstiller på liste K ved kommunalvalget, tager klart afstand fra. Ligesom vi siger nej til udliciteringen/privatiseringen af bybusserne og af de odenseanske bistandsmodtagere. Udnyttelsen af bistandsmodtagerne som en billig arbejdskraft uden faglige rettigheder skal ikke strømlines.
I det hele taget skal udliciteringen og privatiseringen af offentligt arbejde stoppes!

Netavisen 8. september 2001

 


Dette er en artikel fra KPnet. Se flere artikler og følg med på
KPNET.DK – NYHEDER HVOR DER KÆMPES – eller på FACEBOOK
Udgives af APK – Arbejderpartiet Kommunisterne