Frank Aaen ikke kriminel

Frank Aaen er en pæn mand – og ikke kriminel.
Det har han fået rettens ord for, da Jørgen Røjel blev dømt i injuriesagen ved retten i Fredericia til at betale 20 dagbøder a 100 kr. og en erstatning på 10.000 kr. til Aaen, der vil lade dem gå til velgørende formål.

Jørgen Røjel havde – uden nogen form for dokumentation eller berettigelse – i et indlæg i Jyllands Posten hævdet, at Aaen som erklæret kommunist skulle have været dømt for spionage for fremmede magter:
– Hvis Frank Aaen var blevet opdaget i tide, ville han på grund af bestilt og betalt arbejde for fremmede magter være blevet straffet efter spionageparagraffen.

Men ikke bare efterretningstjenesterne og politiet havde sovet i timen. Retten i Fredericia kunne heller ikke få øje på Frank Aaens spionage. Den konstaterede, at koldkrigeren Røjel ubeføjet har tilsvinet ham.
Til gengæld må det være tilladt at kalde Røjel for en løgnagtig bagvasker og dømt antikommunist.

Røjels udtalelser var en del af en kampagne, organiseret af Jyllands-Posten, og med bl.a. professor Bent Jensen som deltagere, for at kriminalisere kommunister og kommunistisk virksomhed. Den er lige så troværdig som Røjel.

Se også:
Koldkrigere i tovene

Netavisen 4. september 2001


Dette er en artikel fra KPnet. Se flere artikler og følg med på
KPNET.DK – NYHEDER HVOR DER KÆMPES – eller på FACEBOOK
Udgives af APK – Arbejderpartiet Kommunisterne