Assens udliciterer al tvangsaktivering af bistandsmodtagere

Udliciteringen af aktiveringen af Assens Kommunes 300 bistandsmodtagere er i fuld gang. Fristen for virksomhederne og uddannelsesinstitutionerne til at svare på udbudsmaterialet – at komme med deres bud på aktivering – er 3. september, Herefter afgøres det så, hvilke private virksomheder, der overtager tvangsaktiveringen af folk på bistandshjælp.
Dermed er Assens Kommune godt på vej til at blive den første kommune i landet, hvor aktiveringen af bistandsmodtagere foregår stort set fuldt ud i privat regi. Hvor udnyttelsen af bistandsmodtagerne som løntrykkere og billig arbejdskraft på det private arbejdsmarked er sat i system og skræddersyet efter arbejdsgivernes ønsker.
Venstre-kommunen Assens Kommune overhaler altså den socialdemokratiske borgmester i Odense, samt formand for Kommunernes Landsforening, Anker Boye, indenom i det kommunale kapløb om at gå forrest i privatiseringen af tvangsaktiveringen af bistandsmodtagerne. De borgerlige partier vil ikke vige tilbage for Socialdemokratiet i bestræbelserne på at udlicitere bistandsmodtagerne til gavn og glæde for erhvervslivet
I Odense er der godt 8500 bistandsmodtagere, hvoraf 45 pct. er langvarige kontanthjælpsmodtagere. Udliciteringen/privatiseringen af aktiveringen af de odenseanske bistandsmodtagere rammer i første omgang i alt 500 bistandsmodtagere. I Assens derimod er der ingen begrænsninger. Der privatiseres aktiviseringen rub og stub. Assens Kommune håber efter egne udtalelser på at blive “trendsættende” for hele landet.

Netavisen 18. august 2001


Dette er en artikel fra KPnet. Se flere artikler og følg med på
KPNET.DK – NYHEDER HVOR DER KÆMPES – eller på FACEBOOK
Udgives af APK – Arbejderpartiet Kommunisterne