Gillon ikke til Århus Festuge

Den ny israelske ambassadør, torturbødlen Carmi Gillon, blev ved sin ankomst til landet mødt af demonstrationer foran ambassaden i København, ved Rådhuset i Århus samt i Odense, hvor en demonstration på små to hundrede med palæstinensiske kvinder i spidsen udgik fra Vollsmose.

Den århusianske demonstration gjorde det klart, at han ville få en varm modtagelse, hvis han ville benyttet sig af invitationen til at deltage i Århus Festuge. I går fik borgmester Flemming Knudsen officielt bekræftelse fra den israelske ambassade på, at Gillon ikke kommer til Århus.

Ifølge Jyllands-Posten var festugen tæt på aflysning, hvis Gillon ikke havde meldt fra. Dens generalsekretær Dieter Jaenicke siger til avisen, at han eller ville have foreslået den afblæst – af hensyn til ‘dronningens, ambassadørernes og de øvrige gæsters og kunstneres sikkerhed’.

I dag indgiver en gruppe torturofre med bopæl i Danmark politianmeldelse mod Carmi Gillon med krav om retsforfølgelse for mere end 100 tilfælde af tortur mod palæstinensere. Ingen af anmelderne er selv palæstinensere. De understreger, at sagen for dem drejer sig om retsforfølgelse af torturbødler ifølge international lov, og at den handler om kampen mod tortur, og ikke om Israels aggression mod palæstinenserne som sådan.

Netavisen 17. august 2001


Dette er en artikel fra KPnet. Se flere artikler og følg med på
KPNET.DK – NYHEDER HVOR DER KÆMPES – eller på FACEBOOK
Udgives af APK – Arbejderpartiet Kommunisterne