Demonstrationer mod Carmi Gillon

Flere steder i landet – bl.a. foran den israelske ambassade i København samt i Århus – forberedes demonstrationer ved Carmi Gillons tiltræden den 15. august som ny israelsk ambassadør i Danmark.

Under parolen ‘Stop torturen’ arrangerer Palæstina-komiteen i Århus et demonstrationsmøde på Rådhuspladsen onsdag den 15. august kl. 17.
I indkaldelsen hedder det bl.a.

‘Israel bruger tortur og likvidering mod palæstinensere der modsætter sig den israelske besættelse og konfiskation af deres jord. Metoder som brækning af arme og ben på de tilfangetagne palæstinensere er en af de mest kendte metoder den israelske efterretningstjeneste bruger under forhør.

Vi opfordrer den danske regering til at boykotte Gillon, der har været chef for den israelske sikkerhedstjeneste i 1995-1996 hvor han tillod brug af tortur. Blandt andre har Amnesty International beviser for Gillons ansvar for brug af tortur, hvor mindst en er blevet tortureret ihjel. Brugen af tortur er et stærkt brud på menneskerettighederne og i modstrid med Geneve konventionen som Danmark har underskrevet.

Demonstrationen er også en protest mod den israelske besættelsesmagts fortsættelse af drab på civile palæstinensere. Det har siden september sidste år kostet over 520 palæstinensere livet samt omkring 20.000 sårede, heriblandt mange børn, ligesom likvideringen af ledende palæstinensere er sat i system.’

Blandt talerne er en palæstinenser, Bo Magnussen, international sekretær for LO, Århus, Niels-Erik Eskildsen, SF, Skole- og kulturrådsformand samt Keld Albrechtsen, MF, Enhedslisten.

I København har Palæstinainitiativet indkaldt til demonstration ved den israelske ambassade den 15. august kl. 17. Ambassaden ligger på Lundevangsvej 4 i Hellerup.
Flere andre steder i landet arbejdes der på protester i forbindelse med Gillons ankomst.

Netavisen 11. august 2001


Dette er en artikel fra KPnet. Se flere artikler og følg med på
KPNET.DK – NYHEDER HVOR DER KÆMPES – eller på FACEBOOK
Udgives af APK – Arbejderpartiet Kommunisterne