Får deres job tilbage – som aktiverede

Et grotesk eksempel på udnyttelsen af arbejdsløse aktiverede på det ‘3. arbejdsmarked’: Tre SiDere fra Bornholm blev fyret, men har nu fået tilbudt deres gamle jobs igen – som aktiverede.
De tre arbejdede på Almegård Kaserne på Bornholm, men blev for et halvt år siden fyret fra deres stillinger. Nu vil militæret giv dem deres stillinger tilbage – men som aktiveringstilbud, siger DR Bornholm.

Den groteske sag får faglig sekretær i SiD Finn Pedersen til at udtale:
– De folk, der har været ansat i 20 eller 30 år i Forsvaret, må rent ud sagt føle sig pisset på. Det hverken kan eller vil vi acceptere.
Ifølge DR Bornholm mener han, at sagen er ‘i strid med ånden i loven om at få folk i arbejde’. Han vil i den forbindelse kontakte finansminister Pia Gjellerup. Indtil videre er sagen sat i bero indtil den 20. august, hvor Forsvarskommandoen skal behandle aktiveringstilbuddet.

Om sagen er i strid med lovens ånd kan diskuteres. Det er imidlertid indiskutabelt at aktiveringsordningerne er en kilde til grov udnyttelse og store profitter for private virksomheder – og at det offentlige lever højt på at bruge aktiverede i stedet for at ansætte folk til normale jobs med normale rettigheder. I realiteten er det eneste usædvanlige ved sagen, at det er præcis de samme jobs, folk tilbydes – og at den grove og groteske karakter af systemet derved træder så tydeligt frem.

Netavisen 9. august 2001


Dette er en artikel fra KPnet. Se flere artikler og følg med på
KPNET.DK – NYHEDER HVOR DER KÆMPES – eller på FACEBOOK
Udgives af APK – Arbejderpartiet Kommunisterne