Stop tvangsudlicitering Liste K i Odense

Tvangsudliciteringen af arbejdsløse bistandsmodtagere til private firmaer skal stoppes, lyder kravet fra Liste K (Arbejderpartiet Kommunisterne) i Odense.
“Odense kommune har længe jagtet de arbejdsløse, ikke mindst dem på bistand. Men det seneste træk med direkte at udbyde arbejdsløse i licitation til private firmaer som billige tvangsarbejdere, det må simpelthen stoppes. Mennesker behandler og sælger man altså ikke som kloakrør eller legehuse”, siger Jan Nielsen, der er opstillet på Liste K og selv er bistandsmodtager.
I alt 65 private firmaer har allerede budt på de 500 arbejdsløse bistandsmodtagere kommunen har udliciteret.
I stedet for at Odense kommune, med formanden for Kommunernes Landsforening Anker Boye, går i spidsen for tvangsaktivering til både offentlige som private, skal vi have afskaffet det 3. arbejdsmarked. Liste K kræver reelt arbejde på overenskomstmæssige løn og arbejdstid og med fulde faglige rettigheder.

Netavisen 27. marts 2001

Læs også Kommunal slavehandel


Dette er en artikel fra KPnet. Se flere artikler og følg med på
KPNET.DK – NYHEDER HVOR DER KÆMPES – eller på FACEBOOK
Udgives af APK – Arbejderpartiet Kommunisterne