Kun rengøring til ældre hver fjerde uge

Mindst 180 hjemmehjælpere i København skal yderligere fyres. I nogle bydele må de ældre hjemmehjælpsmodtagere nøjes med rengøring og vask én gang om måneden.
Sådan lyder det nu fra den københavnske sundhedsforvaltning efter en ny kortlægning af kommunens hjemmehjælp.
Der skal spares over 41 millioner på sundhedsbudgettet i år. Det skyldes ifølge Københavns nye sundhedsdirektør Bo Andersen en rammebesparelse på 2 pct. (24 mio. kr.) samt et faldende antal ældre ( 17,5 mio. kr.). Oveni kommer et endnu ukendt millionbeløb som efterslæb fra sidste års underskud på 48 mio.
Antallet af fyrede hjemmehjælpere kan derfor ende med at blive endnu højere og konsekvenserne for de ældre, der har brug for hjemmehjælp, endnu mere katastrofale.
Regningen for kaos’et i det københavnske bystyres budgetter og økonomi foreslås endnu engang at skulle betales af de ældre.
Københavns Borgerrepræsentation skal behandle forslaget fra sundhedsforvaltningen. Det sker samtidig med at de er travlt optaget med deres razzia omkring lukning af velfungerende plejehjem i kommunen. Med stigninger på ventelisterne til plejehjemsplads til følge.
Som en yderligere hån mod de ældre kan de altså nu se frem til at få gjort rent og vasket tøj en gang om måneden.
SFs Malene Krogh beklager, at sundhedsforvaltningen er gået frem med spareforslaget. SF er nemlig i fuld gang med forhandlinger med socialdemokratiet. Disse indeholder blandt andet, at alle hjemmehjælpsmodtagere endnu en gang skal efterchekes for, hvorvidt de få mere hjælp end de egentlig er berettiget til!

Netavisen, 25. marts 2001


Dette er en artikel fra KPnet. Se flere artikler og følg med på
KPNET.DK – NYHEDER HVOR DER KÆMPES – eller på FACEBOOK
Udgives af APK – Arbejderpartiet Kommunisterne